Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Woudrichem

Wil jij ook af van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, water met een vreemde smaak of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 10.36 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Woudrichem heeft als doel kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website bekijk je waardevolle info aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 10.36 dH in Woudrichem.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als irritaties aan de huid en hoger gasverbruik.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dit resulteert in lager stroom- en gasverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €340 per jaar.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid WoudrichemTechnische detailsBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAltena
Postcode4285
Gem. Gasverbruik M31340 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31200 kWh
Gem. Waterhardheid10.36 dH

Het effect van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Woudrichem

Ben jij ook klaar met slecht functionerende apparaten en/of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een aanzienlijk aantal huishoudens installeren een slimme waterontharder. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en structureel lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Altena zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Woudrichem was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede waterverzachter.

VoordeelUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals HR-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Woudrichem?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Woudrichem. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel een lagere energierekening en textiel dat minder snel slijt. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Woudrichem kent een waterhardheid van 10.36. Dat betekent hard water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een glanzende vaat en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: dit type water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Woudrichem

De waterhardheid van het leidingwater in Woudrichem bedraagt ongeveer 10.36 Duitse graden. Dit betekent dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 10.36 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 29,51 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-woudrichem-4285

Bekijk installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 25
 • Delta Garona
 • Lubron Easysoft 450 Classic
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10-I
 • North Star 17ED

Hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua-o-Matic) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Woudrichem verklein je de dH waarde van 10.36 naar een gezonde 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik hangt af van het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een voordelige prijs, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €770.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het kost stroom en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €390,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Woudrichem.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan vakmannen voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De investering van een waterontkalker zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €170 voor magnetische ontharders tot ruim €1550 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de inhoud van het systeem. Naast deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van waterverzachters starten vanaf €730, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1225 en €1825 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de huidige kosten van een waterontharder in Woudrichem.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Ga aan de slag met onze online offerteservice en achterhaal de kosten bij regionale installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en snel installateurs, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €60
Mechanische waterontharderCirca €710
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €900
Onthardingstabletten€50 per 100 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €135 p/jaar
PlaatsingskostenC.a. €160
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Woudrichem?
De hardheid van het leidingwater in Woudrichem ligt op 10.36 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Brabant is doorgaans 7.58 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor efficiëntere verwarming en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor het comfort. Denk aan prettige douchebeurt, betere smaak van water, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels weer opgeladen a.d.h.v. een speciaal regeneratie moment. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Woudrichem.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie