Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Eethen

Wil jij ook af van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, apparaten die slecht werken of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 10.36 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Eethen zorgt voor kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina check je nuttige informatie over diverse types waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 10.36 dH in Eethen.
 • Dit is de oorsprong van problemen als water met een vreemde smaak en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zachter wasgoed en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €245 per 12 maanden.

Direct naar: Waterontharder kooptipsVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid EethenZo werkt een waterontharderGeschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAltena
Postcode4266
Gem. Gasverbruik M31340 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31200 kWh
Gem. Waterhardheid10.36 dH

Pluspunten van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lager energieverbruik.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Strepen op je ruiten.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Eethen

Heb je last van apparaten die slecht werken of kalkstrepen op ramen? Een toenemende groep mensen installeren een betrouwbare waterontharder. Deze installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, verminderde eczeem klachten en lagere stookkosten. In de buurt van de gemeente Altena opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Eethen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Goede ontharder.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Eethen?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Eethen. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel maandelijks lagere energiekosten en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Eethen kent een waterhardheid van 10.36. Dit staat voor hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Eethen

De waterhardheid van het drinkwater in Eethen is om en nabij de 10.36 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 10.36 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 29,51 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-eethen-4266

Vergelijk prijzen in de regio

Interessante installaties

 • Erie Maxima Eco15
 • Erie IQsoft Eco12
 • SuperSoft SuperSoft
 • Judo Quicksoft-C
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. GE) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Eethen verlaag je de dH waarde van 10.36 naar een gezonde 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden twee producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een concurrerende prijs, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €940.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Eethen.

Reken af met kalk!

Kom in contact met professionals voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €100 voor magnetische ontharders tot wel €2100 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de doorstroomsnelheid. Behalve deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in ontharders zijn zo’n €770 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slimme installatie heeft een prijskaartje tussen de €1425 en €1975 incl. installatie. In de onderstaande tabel bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Eethen.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Open onze vergelijkingstool en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en kosteloos installatiebedrijven, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €90
Mechanische waterontharderVanaf €710
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1100
Regeneratiezout€50 per 100 kg
OnderhoudstarievenRond de €155 per beurt
InstallatieVanaf €180
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Eethen?
De waterhardheid in Eethen is om en nabij de 10.36 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Brabant komt uit op ongeveer 7.58 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen glascorrosie of witte aanslag.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze hars. In de extra cilinder wordt de hars worden schoongespoeld via zouttabletten. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Regelmatig schoonmaken is essentieel voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Eethen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een lekkere watersmaak, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie