Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Giessen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, smerig water of huidirritaties? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 10.36 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Giessen resulteert in water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl vind je praktische info alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 10.36 dH in Giessen.
 • Dit kan zorgen voor situaties als slecht functionerende apparaten en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: lager stroom- en gasverbruik, zacht en fris water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €215 per 12 maanden.

Direct naar: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid GiessenFunctioneringGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAltena
Postcode4283
Gem. Gasverbruik M31340 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31200 kWh
Gem. Waterhardheid10.36 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Giessen

Wil je definitief afrekenen met apparaten die slecht werken en kalkstrepen op ramen? Meer en meer Nederlanders bestellen een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, besparen op schoonmaakmiddelen, water met een lekkere smaak en kalkvrije leidingen. In de gemeente Altena zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Giessen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Voordeligste verzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals HR-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Giessen?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Giessen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor apparatuur die langer meegaat en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Giessen kent een waterhardheid van 10.36. Samengevat: hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld structureel lagere energiekosten, lekkere watersmaak en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Opmerking: water uit deze categorie is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Giessen

De waterhardheid van het drinkwater in Giessen bedraagt circa 10.36 dH. Dit houdt in dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 10.36 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 29,51 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-giessen-4283

Vind een vakman in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 15
 • Atag Descale 5
 • Ecowater ESM9 CE+
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 25
 • Wateronthardershop Eruo Twin 25

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Siata) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. D.m.v. dit scheikundige proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Giessen reduceert je de dH waarde van 10.36 naar een Dh onder de 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik hangt af van aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan twee machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke tarief, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €770.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1225.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €360,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Giessen.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €160 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1475 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van ontharders lopen op vanaf €820, exclusief installatiekosten. Een goede installatie kost gemiddeld tussen de €1525 en €1750 incl. installatie. In de bijgaande tabel bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Giessen.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Gebruik dan onze online offerteservice en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Zo kan je zonder problemen supersnel monteurs, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €115
Waterontharder (mechanisch)V.a €870
Waterontharder (elektronisch)Circa €1050
Onthardingstabletten€25 per 50 kilo
OnderhoudscontractCirca €155 p/jaar
PlaatsingskostenRond de €230
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Giessen?
De hardheid van het kraanwater in Giessen komt uit op ong. 10.36 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Brabant is grofweg 7.58 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals efficiëntere warmteoverdracht en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan een fijne douchebeurt, fris kraanwater, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium delen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen a.d.h.v. zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Giessen.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: lager energieverbruik, meer smaak aan koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, mooie schone glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie