Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Dussen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, koffie of thee dat bitter smaakt of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 10.36 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Dussen zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je handige informatie over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 10.36 dH in Dussen.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als veel schoonmaken en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zacht en fris water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €205 per jaar.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid DussenWerkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAltena
Postcode4271
Gem. Gasverbruik M31340 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31200 kWh
Gem. Waterhardheid10.36 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Gratis offertes voor een waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Dussen

Heb je last van huidirritaties en/of strepen op je ruiten? Een groot deel van de woningeigenaren nemen een innovatieve waterontharder. Dit systeem haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, minder poetsen en boenen, smaakvol water en besparen op de energiekosten. In de gemeente Altena opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Dussen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Voordeligste ontkalker.

PluspuntBeschrijving
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals HR-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Dussen?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Dussen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel betere smaak van water en zijdezachte kleding. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Dussen zit met een waterhardheid van 10.36. Concreet: hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld gunstig energieverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en minder poetsen en boenen.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Dussen

De waterhardheid van het water in Dussen is om en nabij de 10.36 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 10.36 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 29,51 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-dussen-4271

Veel gekozen merken

 • Euraqua Europe Pallas Duo mini
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met rond zoutvat
 • Euraqua Europe Pallas Duo mini
 • Erie IQsoft Eco26
 • Delta Tibera

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Siata) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Dussen reduceer je de dH waarde van 10.36 naar een Dh van ongeveer 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week worden de harskorrels weer opgeladen. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen 2 producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een concurrerende prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €770.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1150.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €450,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Dussen.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een ontharder variëren nogal. De prijzen starten vanaf €115 voor magnetische ontharders tot ruim €1700 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. Naast deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterontkalkers beginnen bij €660 (zonder installatiewerk). Een goed systeem kost gemiddeld tussen de €1500 en €1725 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel tref je de geraamde kosten van een waterontharder in Dussen.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en achterhaal de prijzen bij regionale installateurs. Zo kan je zonder gedoe snel monteurs, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €135
Mechanische waterontharderBegint bij €730
Elektrische waterontharderV.a €1090
Reinigingszout€15 voor 25 kg
OnderhoudstarievenV.a €90 per beurt
InstallatiekostenCirca €240
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Dussen?
De hardheid van het water in Dussen ligt rond de 10.36 dH. De meting in de provincie Noord-Brabant ligt rond de 7.58 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan een fijne douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, zachter wasgoed en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium bouwstenen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats a.d.h.v. zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schoon apparaat is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Dussen.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: verlaging van de maandlasten voor energie, een lekkere watersmaak, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een zachte huid en minder droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, blinkende glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie