Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Genderen

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op de ramen, slecht functionerende apparaten of droog haar na het douchen? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 10.36 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Genderen zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs verzamel je uitgebreide info over de waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 10.36 dH in Genderen.
 • Hierdoor ontstaan problemen als veel schoonmaakwerk en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €270 op jaarbasis.

Direct naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid GenderenWerkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAltena
Postcode4265
Gem. Gasverbruik M31340 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31200 kWh
Gem. Waterhardheid10.36 dH

De voordelen van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Genderen

Ben jij ook klaar met een droge, geïrriteerde huid of minder lekker water uit de kraan? Een groeiend aantal huizenbezitters kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Zo’n installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, een zachte huid en een verlaging van de energielasten. In de omgeving van de gemeente Altena zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Genderen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Zuinigste waterontharder.

VoordeelUitleg
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Genderen?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Genderen. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot apparatuur die langer meegaat en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Genderen zit met een waterhardheid van 10.36. Samengevat: hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld lagere energiekosten, zacht en fris water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Genderen

De waterhardheid van het drinkwater in Genderen is 10.36 Duitse graden. Dit betekent dat het water hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 10.36 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 29,51 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-genderen-4265

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Erie Maxima Eco11
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10-I
 • Delta Morava
 • Euro Twin 10
 • Atlantis AT210

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterontharders (van bijv. Van Marcke) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Genderen verlaag je de dH waarde van 10.36 naar een Dh van ongeveer 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemt men regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen 2 producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een lage prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €810.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1100.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €410,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Genderen.

Jouw hele huis kalkvrij?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €145 voor magnetische ontharders tot wel €1400 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en het vermogen. Behalve deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in ontkalkers lopen op vanaf €780, excl. installatie. Een uitgebalanceerd apparaat zit ergens tussen de €1125 en €1875 incl. installatie. In het overzicht hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een waterontharder in Genderen.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Klik dan door naar onze handige offerte-service en bekijk actuele prijzen bij professionele installateurs. Zo kan je eenvoudig en snel experts, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €80
Waterontharder (mechanisch)C.a. €860
Waterontharder (elektronisch)C.a. €970
Zouttabletten€40 voor 75 kilo
OnderhoudscontractC.a. €160 per beurt
MontagekostenRond de €270
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Genderen?
De hardheid van het water in Genderen is ongeveer 10.36 dH. De waarde in de provincie Noord-Brabant is circa 7.58 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen heerlijk zachte kleding en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan een zachte huid, meer smaak aan koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze hars. In een eventuele tweede cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door gebruik te maken van geplande regeneratie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Genderen.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: een besparing op de energierekening, smaakvoller water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, kleding dat langer meegaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie