Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Een-West

Heb je last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, dichtslibbende waterleidingen of een droge huid? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.38 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Een-West leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal verzamel je handige informatie over de waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 6.38 dH in Een-West.
 • Dit kan leiden tot onder andere kalkaanslag en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn lagere stookkosten, zachter wasgoed en geen strepen meer op glas en lak.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €205 op jaarbasis.

Direct naar: Waterontharder kooptipsPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid Een-WestHoe werkt zo’n systeem?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9343
Gem. Gasverbruik M31710 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Lagere energiekosten.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Bittere smakende thee.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Een-West

Zit jij thuis ook met slecht werkende huishoudelijke apparaten of hoog shampoo/zeepverbruik? Veel woningeigenaren nemen een elektrische waterontharder. Dit systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, water met een lekkere smaak en besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Noordenveld opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Een-West was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Zuinigste waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals waterkokers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen CV-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Een-West?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Een-West. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor smaakvoller water en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Een-West heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid reduceren heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn gunstig energieverbruik, zacht en fris water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Een-West

De waterhardheid van het water in Een-West is ongeveer 6.38 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-een-west-9343

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Euro Twin 14
 • Delta Ontario duplex
 • Delta Onega duplex
 • Delta Garona
 • AEG 18 L

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Clean) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Een-West verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een acceptabele 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden twee types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een schappelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €860.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1275.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €430,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Een-West.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met professionals voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €160 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1825 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van ontharders beginnen bij €760, exclusief installatiekosten. Een goed apparaat varieert tussen ongeveer €1125 en €2100 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel check je de geraamde kosten van een waterontharder in Een-West.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk supersnel installateurs, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €150
Waterontharder (mechanisch)Circa €850
Elektrische waterontharderBegint bij €1150
Onthardingszout€45 per 100 kilo
OnderhoudBegint bij €100 per beurt
InstallatieCirca €230
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Een-West?
De waterhardheid in Een-West ligt rond de 6.38 dH. De tabelwaarde in de provincie Drenthe is gemiddeld 6.55 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als een zachte huid na bad of douche en geen glascorrosie of witte aanslag.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Doorgaans geldt: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Zoals een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium onderdelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Een-West.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: lager energieverbruik, een lekkere watersmaak, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag in de badkamer, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie