Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Lieveren

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of koffie of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterontharder in Lieveren leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina bekijk je praktische informatie alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.38 dH in Lieveren.
 • Hierdoor ontstaan onder andere een irriterende huid en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn lager energieverbruik, een zachte huid en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €255 per jaar.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid LieverenWerking eenvoudig uitgelegdInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9304
Gem. Gasverbruik M31710 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Lieveren

Wil jij ook af van een droge, geïrriteerde huid en kalkaanslag op douchekop? Een groot deel van de woningeigenaren plaatsen een elektrische waterontharder. Deze installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, het textiel gaat langer mee en een lager stroom- en gasverbruik. In en rondom gemeente Noordenveld zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Lieveren was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Waterontharder informatie.

PluspuntUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals vaatwassers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Lieveren?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Lieveren. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Lieveren heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. lager energieverbruik, een glanzende vaat en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: water uit deze categorie kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Lieveren

De waterhardheid van het drinkwater in Lieveren bedraagt ongeveer 6.38 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-lieveren-9304

Bekijk specialisten in deze regio’s

Bekende modellen en merken

 • Euraqua Europe Pallas Duo maxi
 • Delta Domela
 • Delta Escalda
 • Apic Zetes
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 20

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Culligan) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Lieveren verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een gezonde 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijke prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €820.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1225.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €350,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Lieveren.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met experts voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De prijs van een ontharder variëren nogal. Dit loopt van €140 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1750 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, de kwaliteit van het het harsfilter en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €760 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe installatie zit ergens tussen de €1200 en €2075 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema vind je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Lieveren.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Probeer dan onze online offerteservice en check de huidige prijzen bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en kosteloos modellen, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €60
Mechanische waterontharderV.a €870
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1050
Onthardingszout€50 voor 100 kilo
OnderhoudstarievenRond de €150 per beurt
PlaatsingskostenV.a €190
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Lieveren?
De waterhardheid in Lieveren is om en nabij de 6.38 dH. Het gemiddelde in de provincie Drenthe is gemiddeld 6.55 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals gunstig energieverbruik en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. comfortabel douchen, zacht en fris water, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen a.d.h.v. regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Regelmatig schoonmaken is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Lieveren.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere stookkosten, een betere smaak van het water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, extra schoon servies, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie