Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Leutingewolde

Heb je last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, smerig water of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.38 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Leutingewolde resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je praktische informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.38 dH in Leutingewolde.
 • Hierdoor ontstaan problemen als glascorrosie en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere warmteoverdracht, zacht en smaakvol water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €350 op jaarbasis.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid LeutingewoldeZo werkt een waterontharderGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9313
Gem. Gasverbruik M31710 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Leutingewolde

Heb je last van apparaten die slecht werken en/of glascorrosie? Een aanzienlijk aantal mensen kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, een zachte huid en een verlaging van de energielasten. In de buurt van de gemeente Noordenveld kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Leutingewolde hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Ontkalker informatie.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Leutingewolde?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Leutingewolde. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor een mooie besparing op de energierekening en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Leutingewolde heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan apparatuur die langer meegaat, smaakvol water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Niet vergeten: deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Leutingewolde

De waterhardheid van het water in Leutingewolde bedraagt ongeveer 6.38 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-leutingewolde-9313

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 25
 • Boshuis Duolux plus 150
 • Hattem B65 MAXI (Elegant B65)
 • Watergenius Blue Line Evolution
 • Lubron Easysoft 750 SXT2

Zo werkt een waterverzachter

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Care) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Leutingewolde minimaliseer je de dH waarde van 6.38 naar een gezonde 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout hangt af van de totale waterconsumptie, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessante prijs, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €780.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. Nadelen: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1025.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €390,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van de 2e cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Leutingewolde.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met product-experts voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Van €110 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1850 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. In aanvulling op deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van waterverzachters starten vanaf €730 (zonder installatiewerk). Een luxe apparaat ligt qua kosten tussen €1175 en €2200 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een waterontharder in Leutingewolde.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Surf verder naar de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij regionale installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en vandaag nog installatiebedrijven, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €160
Mechanische waterontharderBegint bij €670
Elektronische waterontharderV.a €1150
Regeneratiezout€50 voor 100 kg
OnderhoudskostenV.a €80 (jaarbasis)
MontagekostenVanaf €210
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Leutingewolde?
De hardheid van het water in Leutingewolde is grofweg 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Drenthe is gemiddeld 6.55 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor een zachte huid en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals minder huidirritatie na het douchen, zacht en fris water, zachter wasgoed en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit proces kan doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium grondstoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars worden schoongespoeld a.d.h.v. het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone installatie is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Leutingewolde.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, betere smaak van water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, niet langer last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie