Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ameland

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, smerig water of droog haar na het douchen? Waarschijnlijk komt dat door de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.80 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Ameland leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl check je waardevolle informatie aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 6.80 dH in Ameland.
 • Hierdoor ontstaan onder andere minder lekker water en hoger gasverbruik.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: een beter presterende CV-ketel, een glanzende vaat en het textiel gaat langer mee.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €250 per jaar.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid AmelandTechnische uitleg werkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteAmeland
Postcode9164
Gem. Gasverbruik M31770 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29700 kWh
Gem. Waterhardheid6.80 dH

De voordelen van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Lagere energiekosten.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een droge huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Bittere smakende thee.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Ameland

Wil jij ook af van irritaties aan de huid en kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Dit systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, geen strepen meer op glas en lak, een glanzende vaat en lagere stookkosten. In de gemeente Ameland kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Ameland hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Goede waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals wasdrogers hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Ameland?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Ameland. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot een lager stroom- en gasverbruik en textiel dat minder snel slijt. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Ameland kent een waterhardheid van 6.80. Samengevat: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. lagere energiekosten, water met een lekkere smaak en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Goed om te weten: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Ameland

De waterhardheid van het water in Ameland bedraagt ongeveer 6.80 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,37 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-ameland-9164

Bekende modellen en merken

 • Watertotaal Euro Twin 14
 • Delta Isera
 • North Star 25ED
 • Kinetico Premier Maxi
 • North Star 22UD

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterontharders (van bijv. North Star) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op basis daarvan verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Ameland minimaliseer je de dH waarde van 6.80 naar een gezonde 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerend tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €900.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de installatiekosten, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1175.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Ameland.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met professionals voor een demo.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €170 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1900 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de doorstroomsnelheid. Behalve deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van ontkalkers starten bij €680 (montage niet inbegrepen). Een luxe systeem heeft een prijskaartje tussen de €1325 en €2250 incl. installatie. In het volgende schema check je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Ameland.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Probeer dan de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en direct experts, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €70
Mechanische waterontharderBegint bij €700
Elektronische waterontharderVanaf €1000
Zout€40 voor 75 kilo
OnderhoudscontractC.a. €100 per jaar
PlaatsingskostenV.a €220
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Ameland?
De hardheid van het leidingwater in Ameland komt uit op ong. 6.80 dH. Dit cijfer in de provincie Friesland is gemiddeld 6.72 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als kleding en ander textiel gaat langer mee en minder poetsen en boenen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je overwegend een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Bijv. geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium stoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen aan de hand van een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone installatie is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Ameland.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een super zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie