Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Matsloot

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op de ramen, apparaten die slecht werken of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.38 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Matsloot zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website verzamel je uitgebreide info over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.38 dH in Matsloot.
 • Dit kan leiden tot situaties als een droge huid en matig presterende cv installaties.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, lekkere watersmaak en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €305 per jaar.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid MatslootTechnische detailsKostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9749
Gem. Gasverbruik M31710 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachter wasgoed.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een irriterende huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Eindeloos schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Matsloot

Zit jij thuis ook met een droge huid of te veel schoonmaken? Flink wat Hollanders en Belgen kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Zo’n installatie onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en fris water en apparatuur die langer meegaat. In de omgeving van de gemeente Noordenveld zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Matsloot was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Ontharder informatie.

PluspuntUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals strijkijzers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Matsloot?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Matsloot. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot fris kraanwater en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Matsloot kent een waterhardheid van 6.38. Definitie: matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan maandelijks lagere energielasten, minder huidproblemen en huidirritaties en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Uit de test: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Matsloot

De waterhardheid van het water in Matsloot is om en nabij de 6.38 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-matsloot-9749

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Watertotaal Euro Twin 40
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met klein zoutvat
 • Judo MultiSoft 2P
 • Erie Softline Eco10
 • Electric GXOF27KE

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Honeywell) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Matsloot reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een acceptabele 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen 2 installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een voordelige prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €940.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1075.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Matsloot.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Wij koppelen je aan vakmannen voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €115 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1550 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van dergelijke installaties beginnen bij €770 (montage niet inbegrepen). Een systeem met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1375 en €1875 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Matsloot.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Gebruik dan de offerte vergelijker en check de huidige prijzen bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij eenvoudig snel monteurs, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €55
Waterontharder (mechanisch)C.a. €820
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1210
Zout€25 per 50 kg
OnderhoudskostenVanaf €105 per 12 maanden
MontageRond de €175
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Matsloot?
De waterhardheid in Matsloot schatten we op 6.38 dH. De tabelwaarde in de provincie Drenthe komt uit op ongeveer 6.55 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen heerlijk zachte kleding en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Denk aan een fijne douchebeurt, zacht en fris water, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium delen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld d.m.v. pekelwater. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Matsloot.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: gunstig energieverbruik, zacht en smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding die langer mooi blijft, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie