Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nieuw-Roden

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, verstopte leidingen of huidirritaties? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 6.38 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Nieuw-Roden maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Hier vind je handige informatie over de waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in Nieuw-Roden.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals kalk op de lak van de auto en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: gunstig energieverbruik, een zachte huid na bad of douche en het textiel gaat langer mee.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €245 per jaar.

Onderwerpen: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid Nieuw-RodenHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9311
Gem. Gasverbruik M31710 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Geïrriteerde huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Te veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Nieuw-Roden

Zit jij in de woning ook met situaties als huidirritaties of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een groot deel van de Nederlanders nemen een slimme waterontharder. Dit systeem onttrekt kalk uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en een verlaging van de energielasten. In de omgeving van de gemeente Noordenveld zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Nieuw-Roden was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Ontharder informatie.

VoordeelUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals heetwaterkranen zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Nieuw-Roden?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Nieuw-Roden. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot minder huidproblemen en huidirritaties en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Nieuw-Roden heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een glanzende vaat en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Nieuw-Roden

De waterhardheid van het drinkwater in Nieuw-Roden is ongeveer 6.38 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-nieuw-roden-9311

Vraag prijzen op in de regio

Veel gekozen merken

 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 20
 • Grunbeck WINNI-mat VGX14
 • Amysoft E-300
 • Lubron Softstar Classic
 • AEG 26 L

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Service) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nieuw-Roden minimaliseer je de dH waarde van 6.38 naar een fijne 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. Elke week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een laag tarief, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €875.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1050.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €375,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Nieuw-Roden.

Reken af met kalk!

Wij koppelen je aan specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Dit loopt van €140 voor een magnetische ontharder tot wel €2000 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van ontharders zijn zo’n €810, exclusief installatiekosten. Een goed apparaat kost gemiddeld tussen de €1575 en €2225 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema achterhaal je de huidige kosten van een waterontharder in Nieuw-Roden.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Probeer dan onze handige offerte-service en achterhaal de tarieven bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en kosteloos experts, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €105
Waterontharder (mechanisch)V.a €850
Elektrische waterontharderV.a €1160
Zouttabletten€45 per 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €145 op jaarbasis
MontageV.a €150
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Nieuw-Roden?
De hardheid van het kraanwater in Nieuw-Roden is gemiddeld 6.38 dH. De waarde in de provincie Drenthe is doorgaans 6.55 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals verlaging van de maandlasten voor energie en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je altijd een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan een zachte huid, smaakvol water, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium elementen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door gebruik te maken van natrium. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone installatie is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Nieuw-Roden.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie