Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Langelo

Heb je last van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, koffie of thee dat bitter smaakt of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterontharder in Langelo maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal tref je handige info met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in Langelo.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals kalk op de lak van de auto en matig presterende cv installaties.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €285 per 12 maanden.

Lees verder over: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid LangeloHoe gaat het in z’n werk?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9333
Gem. Gasverbruik M31710 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Aanslag op servies.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk offertes voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Langelo

Heb je in huis last van verstopte leidingen of onnodig poets- en boenwerk? Een toenemende groep huishoudens kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Een dergelijk product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zachter wasgoed en besparen op de energiekosten. In de gemeente Noordenveld vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Langelo wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Goedkoopste ontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals boilers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Langelo?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Langelo. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt een zachte huid en textiel dat langer mee gaat. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Langelo ontvangt een waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, betere smaak van water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Langelo

De waterhardheid van het leidingwater in Langelo ligt op ong. 6.38 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-langelo-9333

Vraag prijzen op in de regio

Populaire merken en modellen

 • Euro Combi 25 Fleck
 • Erie Maxima Eco26
 • Boshuis iQualQ Duo 200
 • Erie Softline Eco10
 • Watergenius Blue Line Max

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Honeywell) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. D.m.v. dit scheikundige proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Langelo voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een fijne 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijk tarief, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €875.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1250.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €440,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Langelo.

Overal en altijd zacht water in huis?

Kom in contact met experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €135 voor magnetische ontharders tot wel €2000 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in waterverzachters lopen op vanaf €820, zonder installeren. Een geavanceerde installatie zit ergens tussen de €1425 en €2225 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Langelo.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs. Via die service kan jij makkelijk supersnel experts, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €160
Waterontharder (mechanisch)V.a €660
Waterontharder (elektronisch)Circa €960
Tabletten€27,50 voor 50 kg
OnderhoudscontractV.a €80 per jaar
MontageRond de €275
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Langelo?
De waterhardheid in Langelo is doorgaans 6.38 dH. Het gemiddelde in de provincie Drenthe is plus minus 6.55 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere kleding die langer mooi blijft en minder poetsen en boenen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals een fijne douchebeurt, betere smaak van water, zachter wasgoed en veel minder poetsen in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze korrels. In een eventuele tweede cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen d.m.v. regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde machine is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Langelo.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, minder schoonmaakmiddelen benodigd, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag in de badkamer, altijd een schone en zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie