Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Westervelde

Heb je last van kalkaanslag, aanslag op servies, bittere thee of koffie of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.38 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Westervelde resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs lees je nuttige informatie aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Westervelde.
 • Dit kan leiden tot onder andere wit uitslaande wanden en tegels en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor lager energieverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €260 per jaar.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid WesterveldeHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9337
Gem. Gasverbruik M31710 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Lagere energierekening.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Water met een vreemde smaak.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Westervelde

Zit jij in de woning ook met situaties als slecht functionerende apparaten en/of witte aanslag op het glaswerk? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren plaatsen een slimme waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zachter wasgoed en lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Noordenveld kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Westervelde gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Zuinigste verzachter.

VoordeelUitleg
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals strijkijzers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Westervelde?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Westervelde. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel zacht en smaakvol water en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Westervelde heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • De waterhardheid reduceren biedt comfort.
 • Bijv. efficiëntere verwarming, fris kraanwater en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Opmerking: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Westervelde

De waterhardheid van het water in Westervelde is ongeveer 6.38 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-westervelde-9337

Vergelijk prijzen in de regio

Veel gekozen merken

 • Euro Combi compact 25
 • Euro Combi compact 10
 • Delta Domela
 • Fegon AquaStar 800 SHE
 • Wateronthardershop Euro Combi 25 Fleck 5600SXT

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Pentair Fleck) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Westervelde reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een acceptabele 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessante prijs, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €880.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1225.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €410,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Westervelde.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €55 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2175 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in ontharders lopen op vanaf €780, excl. installatie. Een geavanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1650 en €2050 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder vind je de huidige kosten van een waterontharder in Westervelde.

Overweeg je om een waterontkalker te laten installeren? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de tarieven bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk snel modellen, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €120
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €890
Elektronische waterontharderCirca €1040
Zouttabletten€30 per 50 kg
OnderhoudCirca €160 per beurt
MontageV.a €270
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Westervelde?
De hardheid in Westervelde is circa 6.38 dH. De tabelwaarde in de provincie Drenthe is om en nabij de 6.55 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen een zachte huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en fris water, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium grondstoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongemaakt aan de hand van zout. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Westervelde.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: lager stroom- en gasverbruik, smaakvoller water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, niet langer last van kalkaanslag, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie