Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Roderwolde

Heb je in huis last van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, verstopte leidingen of droge haren na een douchebeurt? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Roderwolde zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Op deze website tref je waardevolle info met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.38 dH in Roderwolde.
 • Dit kan leiden tot onder andere wit uitslaande wanden en tegels en slecht functionerende HR-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in lager stroom- en gasverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en textiel slijt minder snel.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €285 per 12 maanden.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid RoderwoldeTechnische detailsGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9315
Gem. Gasverbruik M31710 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Glascorrosie.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Roderwolde

Ben jij ook klaar met een erg droge huid en witte aanslag op het glaswerk? Meer en meer huizenbezitters plaatsen een goede waterontharder. Zo’n installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkerdere koffie en thee en kalkvrije leidingen. In de buurt van de gemeente Noordenveld zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Roderwolde hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste ontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals Quookers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Roderwolde?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Roderwolde. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel een lager stroom- en gasverbruik en heerlijk zachte kleding. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Roderwolde ontvangt een waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. lager stroom- en gasverbruik, een zachte huid en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Roderwolde

De waterhardheid van het water in Roderwolde is ongeveer 6.38 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-roderwolde-9315

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Euro Combi 10 Fleck
 • Puricom Stratos HE25
 • BWT Aquadial softlife bio 10
 • Boshuis Combilux plus 200
 • Hydrotense Seduction 22

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Delta) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Roderwolde reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een Dh onder de 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan twee installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstig tarief, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €790.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: de tarieven, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1200.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €380,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Roderwolde.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met product-specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €75 voor een magnetische ontharder tot ruim €1850 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €830 (zonder installatiewerk). Een geavanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1225 en €2025 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Roderwolde.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Surf verder naar onze handige offerte-service en check de huidige prijzen bij professionele installateurs. Zo kan men eenvoudig supersnel experts, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €95
Mechanische waterontharderBegint bij €860
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1210
Regeneratiezout€50 per 100 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €120 per 12 maanden
PlaatsingskostenC.a. €230
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Roderwolde?
De hardheid van het kraanwater in Roderwolde komt uit op ong. 6.38 dH. De referentiewaarde in de provincie Drenthe is circa 6.55 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen kleding en ander textiel gaat langer mee en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Zoals minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en smaakvol water, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium delen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars weer opgeladen via het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone machine is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Roderwolde.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: gunstig energieverbruik, lekker water uit de kraan, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding blijft langer mooi, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie