Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zuidvelde

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op je ruiten, water met een vreemde smaak of droog haar na het douchen? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Zuidvelde resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier vind je bruikbare informatie over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 6.38 dH in Zuidvelde.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als strepen op de ramen en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor lagere energiekosten, een zachte huid en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €310 per 12 maanden.

Thema’s: Waterontharder kooptipsPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid ZuidveldeWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9335
Gem. Gasverbruik M31710 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Lagere energierekening.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Zuidvelde

Heb je in huis last van apparaten die slecht werken of kalkaanslag op douchekop? Flink wat Hollanders en Belgen plaatsen een elektrische waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zachtere was en lagere stookkosten. In de gemeente Noordenveld zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Zuidvelde hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Zuinigste ontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenApparatuur zoals vaatwassers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Zuidvelde?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Zuidvelde. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor ren glanzende vaat en zijdezachte kleding. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Zuidvelde heeft een waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. efficiëntere warmteoverdracht, smaakvol water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Zuidvelde

De waterhardheid van het drinkwater in Zuidvelde bedraagt ongeveer 6.38 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-zuidvelde-9335

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Euro Combi compact 10
 • General electric GXOF18KE
 • Amysoft E-200
 • Grunbeck softliQ:SC18
 • Euro Twin 10

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aquacell) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Zuidvelde minimaliseer je de dH waarde van 6.38 naar een zachte 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstig tarief, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €840.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1275.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €430,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Zuidvelde.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een ontharder zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €170 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1800 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van ontharders starten bij €760 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerde installatie varieert tussen ongeveer €1550 en €2025 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Zuidvelde.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Start meteen met onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en gratis merken, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €50
Mechanische waterontharderV.a €700
Waterontharder (elektronisch)Circa €1000
Tabletten€27,50 per 50 kg
OnderhoudstarievenC.a. €115 op jaarbasis
InstallatiekostenBegint bij €270
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Zuidvelde?
De hardheid van het leidingwater in Zuidvelde is doorgaans 6.38 dH. De meting in de provincie Drenthe is doorgaans 6.55 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: water met een lekkere smaak en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Denk aan prettige douchebeurt, zacht en fris water, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit proces kan doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze korrels. In de 2e cilinder wordt het systeem gereinigd door zout. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schoon apparaat is nodig voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Zuidvelde.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, stukken minder last van kalkaanslag, een super zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie