Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Peest

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of koffie of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.38 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Peest leidt tot kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs check je belangrijke info alle mogelijke waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in Peest.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals slecht werkende huishoudelijke apparaten en een inefficiënte CV-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn lager energieverbruik, zachter wasgoed en geen strepen meer op glas en lak.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €325 per jaar.

Klik door naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid PeestHoe werkt zo’n systeem?Gemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9336
Gem. Gasverbruik M31710 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Peest

Wil je definitief afrekenen met slecht functionerende apparaten en strepen op de ramen? Een groot deel van de Nederlanders kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op bestek en servies, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, smaakvol water en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente Noordenveld zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Peest heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Beste verzachter.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals waterkokers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Peest?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Peest. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel lekkerdere koffie en thee en textiel dat minder snel slijt. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Peest heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld een besparing op de energierekening, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Peest

De waterhardheid van het leidingwater in Peest bedraagt ongeveer 6.38 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-peest-9336

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • Euro Combi compact 14
 • Grunbeck softliQ:MC32
 • Erie Slimline Eco14
 • BWT Aquadial softlife bio 15
 • Amysoft C-300

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Durlem) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Peest verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een acceptabele 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstige prijs, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Je koopt zo’n machine al vanaf €970.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de installatiekosten, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1275.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €430,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Peest.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit loopt van €75 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2125 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van het merk, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in waterontharders beginnen bij €740 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe installatie varieert tussen ongeveer €1575 en €2150 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Peest.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Open onze vergelijker en check de huidige prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan je gemakkelijk supersnel installatiebedrijven, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €60
Mechanische waterontharderV.a €790
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1100
Onthardingstabletten€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudCirca €120 per 12 maanden
MontageC.a. €275
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Peest?
De hardheid van het kraanwater in Peest is om en nabij de 6.38 dH. De referentiewaarde in de provincie Drenthe is circa 6.55 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor een glanzende vaat en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je overwegend een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en fris water, een zijdezachte was en minder schrobben en poetsen. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt via zout. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Systemen met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde installatie wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Peest.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: gunstig energieverbruik, smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie