Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Norg

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, aanslag op servies, bittere thee of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.38 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Norg leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten bekijk je waardevolle info over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 6.38 dH in Norg.
 • Hierdoor ontstaan onder andere veel schoonmaken en dichtslibbende waterleidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in verlaging van de maandlasten voor energie, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €220 per 12 maanden.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid NorgTechnische detailsBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9331
Gem. Gasverbruik M31710 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Lagere stookkosten.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Bittere thee en koffie.

Gratis offertes voor een waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Norg

Ben jij ook klaar met een onnodig hoge energierekening en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Een groot deel van de huizenbezitters plaatsen een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, besparen op schoonmaakmiddelen, kleding en ander textiel gaat langer mee en een lager stroom- en gasverbruik. In de omgeving van de gemeente Noordenveld werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Norg gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Beste ontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals koffiezetapparaten werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Norg?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Norg. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot smaakvoller water en geen kalkaanslag in de badkamer. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Norg ontvangt een waterhardheid van 6.38. Dat betekent matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. gunstig energieverbruik, betere smaak van water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Noemenswaardig: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Norg

De waterhardheid van het leidingwater in Norg ligt op ong. 6.38 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-norg-9331

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Euro Combi 20 Fleck
 • BWC Omega ET VIP de luxe 400
 • Boshuis Combilux plus 400
 • Boshuis iQualQ Combi 100
 • 038waterontharder Compact 20

Hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Siata) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Norg verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een Dh onder de 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Eens per week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstig tarief, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €830.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1150.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €350,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Norg.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met vakmannen voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €125 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1575 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door het model, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van ontharders lopen op vanaf €740 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerde installatie varieert tussen ongeveer €1400 en €1700 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Norg.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Maak nu gebruik van onze vergelijker en achterhaal de prijzen bij regionale installateurs. Zo kan men zonder problemen supersnel experts, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €150
Mechanische waterontharderRond de €680
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1070
Zout€25 voor 50 kg
OnderhoudskostenVanaf €145 p/jaar
PlaatsingskostenBegint bij €230
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Norg?
De hardheid van het kraanwater in Norg is grofweg 6.38 dH. Het gemiddelde in de provincie Drenthe ligt op 6.55 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere lagere energiekosten en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Doorgaans geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je altijd een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. O.a. een fijne douchebeurt, fris kraanwater, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit proces kan doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium onderdelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door gebruik te maken van een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is essentieel voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Norg.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, betere smaak van water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag in de badkamer, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie