Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Schiermonnikoog

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op je ruiten, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.50 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Schiermonnikoog zorgt voor kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten tref je waardevolle informatie alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.50 dH in Schiermonnikoog.
 • Dit kan leiden tot problemen als een droge huid en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in lagere energierekening, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €270 per 12 maanden.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid SchiermonnikoogHoe werkt het?Gemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteSchiermonnikoog
Postcode9166
Gem. Gasverbruik M31680 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25900 kWh
Gem. Waterhardheid6.50 dH

Het effect van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een erg droge huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Eindeloos schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Schiermonnikoog

Zit jij in de woning ook met situaties als een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en kalkaanslag op kranen en tegels? Een toenemende groep Nederlanders kiezen een professionele waterontharder. Deze installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Schiermonnikoog vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Schiermonnikoog heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Voordeligste waterontkalker.

PluspuntUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Schiermonnikoog?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Schiermonnikoog. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot een gunstigere energierekening en geen kalkaanslag op bestek en servies. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Schiermonnikoog heeft een waterhardheid van 6.50. Concreet: matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een zachte huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Schiermonnikoog

De waterhardheid van het leidingwater in Schiermonnikoog bedraagt circa 6.50 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,51 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-schiermonnikoog-9166

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Watertotaal Euro Twin 20
 • Apic Zetes junior
 • North Star 25ED
 • Mooiwater Grande
 • AEG 26 L

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterontharders (van merken zoals Van Marcke) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Schiermonnikoog verlaag je de dH waarde van 6.50 naar een Dh onder de 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een schappelijke tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €760.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de installatiekosten, het kost stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Schiermonnikoog.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan professionals voor montage.

Wat is prijs van zo’n machine?

De totale kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €155 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1800 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. Behalve deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van ontkalkers starten vanaf €830, excl. installatie. Een luxe apparaat zit ergens tussen de €1400 en €1825 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel tref je de actuele kosten van een waterontharder in Schiermonnikoog.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan onze vergelijkingstool en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en direct specialisten, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €150
Waterontharder (mechanisch)C.a. €710
Waterontharder (elektrisch)Circa €990
Regeneratiezout€45 voor 100 kilo
OnderhoudV.a €115 per 12 maanden
InstallatiekostenCirca €275
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Schiermonnikoog?
De hardheid van het water in Schiermonnikoog is om en nabij de 6.50 dH. De waarde in de provincie Friesland is ongeveer 6.72 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als verlaging van de maandlasten voor energie en geen strepen meer op glas en lak.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schrobben en poetsen. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars worden schoongespoeld aan de hand van de regeneratie functie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Regelmatig schoonmaken is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Schiermonnikoog.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie