Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Veenhuizen

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht functionerende apparaten of huidirritaties? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterontharder in Veenhuizen leidt tot water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op dit portaal lees je handige informatie over diverse types waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Veenhuizen.
 • Dit kan zorgen voor situaties als veel schoonmaakwerk en een hoge energierekening.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, heerlijk zachte kleding en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €330 per 12 maanden.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid VeenhuizenHoe gaat het in z’n werk?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9341
Gem. Gasverbruik M31710 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en fris water.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Veenhuizen

Ben jij ook klaar met een te hoge stroomrekening en/of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Flink wat huizenbezitters plaatsen een goede waterontharder. Zo’n installatie filtert kalk uit kraanwater. Het is geschikt voor elke woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, Geen glascorrosie of witte aanslag, zacht en fris water en kalkvrije leidingen. In de omgeving van de gemeente Noordenveld opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Veenhuizen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Beste waterverzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat je simpelweg minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals strijkijzers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glaasje water is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Veenhuizen?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Veenhuizen. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot minder huidproblemen en huidirritaties en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Veenhuizen heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Dat betekent matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verkleinen is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan lagere stookkosten, een glanzende vaat en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Veenhuizen

De waterhardheid van het drinkwater in Veenhuizen ligt op ong. 6.38 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-veenhuizen-9341

Vergelijk prijzen in de regio

Bekende modellen en merken

 • Euro Combi compact 30
 • Ecowater Galaxy VDR14
 • Watts OneFlow
 • BWC Omega ET VIP de luxe 100
 • BWC Omega ET VIP de luxe 100

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterontharders (van bijv. BWT) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Veenhuizen verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een gezonde 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik hangt af van hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We behandelen 2 soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijk tarief, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €820.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €390,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van meerdere cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Veenhuizen.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met experts voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een ontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €100 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2300 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de omvang van het systeem. Naast deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in ontharders lopen op vanaf €650 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1400 en €2125 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel tref je de geraamde kosten van een waterontharder in Veenhuizen.

Overweeg je om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en achterhaal de tarieven bij betrouwbare installateurs. Zo kan je zonder problemen en direct merken, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €105
Mechanische waterontharderBegint bij €880
Waterontharder (elektronisch)V.a €1060
Zouttabletten€30 per 50 kg
OnderhoudscontractCirca €95 per jaar
MontageV.a €190
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Veenhuizen?
De waterhardheid in Veenhuizen komt uit op ong. 6.38 dH. Het gemiddelde in de provincie Drenthe is om en nabij de 6.55 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen een glanzende vaat en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan minder huidproblemen en huidirritaties, betere smaak van water, blinkende glazen en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het hars schoongespoeld middels een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone machine is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Veenhuizen.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, betere smaak van water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, extra schoon servies, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie