Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Roderesch

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, smerig water of geïrriteerde huid? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterontharder in Roderesch leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina vind je belangrijke info over de waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Roderesch.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals apparaten die slecht werken en verstopte leidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor lager energieverbruik, smaakvol water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €245 op jaarbasis.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid RodereschZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9305
Gem. Gasverbruik M31710 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Lekkere watersmaak.
 • Lagere energierekening.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Roderesch

Wil jij ook af van een droge huid en aanslag op servies? Steeds meer huizenbezitters lossen dit op met een goede waterontharder. Zo’n systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, minder poetsen en boenen, betere smaak van water en lagere energiekosten. In de gemeente Noordenveld opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Roderesch hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Waterverzachter informatie.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals Quookers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Roderesch?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Roderesch. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot ren glanzende vaat en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Roderesch heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. kalkvrije leidingen, kleding die langer mooi blijft en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Roderesch

De waterhardheid van het leidingwater in Roderesch is ongeveer 6.38 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-roderesch-9305

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Euraqua Europe Pallas Mono mini
 • Delta Domela
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 14
 • Atlantis AT210
 • MultiAqua WaterMaster EC-10

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterontharders (van bijv. Siata) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Roderesch minimaliseer je de dH waarde van 6.38 naar een gezonde 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden twee machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €800.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1150.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Roderesch.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Neem contact op met erkende adviseurs voor een demo.

Hoeveel kost zo’n machine?

De totale kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €55 voor magnetische ontharders tot zo’n €2325 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het vermogen. Buiten deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van dergelijke installaties lopen op vanaf €730 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1425 en €1925 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Roderesch.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Start meteen met onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Zo kan je makkelijk en vandaag nog installatiebedrijven, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €80
Mechanische waterontharderCirca €810
Elektrische waterontharderVanaf €1180
Reinigingszout€17,50 per 25 kg
OnderhoudstarievenCirca €100 p/jaar
MontagekostenC.a. €210
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Roderesch?
De hardheid van het kraanwater in Roderesch is plus minus 6.38 dH. De tabelwaarde in de provincie Drenthe schatten we op 6.55 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen lager energieverbruik en het textiel gaat langer mee.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld prettige douchebeurt, fris kraanwater, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder wordt het systeem gereinigd via een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een goede reiniging is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Roderesch.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvol water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag in de badkamer, een super zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie