Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Peize

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of koffie of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.38 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Peize heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten bekijk je belangrijke informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Peize.
 • Hierdoor ontstaan situaties als huidirritaties en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere stookkosten, kleding die langer mooi blijft en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €345 op jaarbasis.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid PeizeTechnische uitleg werkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9321
Gem. Gasverbruik M31710 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Lagere energierekening.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Peize

Heb je in huis last van slecht functionerende apparaten of kalkaanslag op douchekop? Veel huizenbezitters installeren een elektrische waterontharder. Dit systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, je hebt minder wasmiddelen nodig, zachtere was en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In en rondom gemeente Noordenveld werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Peize wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Zuinigste ontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals koffiezetapparaten zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of een glaasje water smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Peize?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Peize. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor water met een lekkere smaak en je kleding blijft langer mooi. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Peize ontvangt een waterhardheid van 6.38. Definitie: matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score verschilt erg per persoon.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. efficiëntere warmteoverdracht, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Peize

De waterhardheid van het drinkwater in Peize bedraagt ongeveer 6.38 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-peize-9321

Interessante installaties

 • Euro Combi 14 Fleck
 • Electrolux 18L
 • 038waterontharder Compact 10
 • Kinetico Ergo 9
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX5

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Clean) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Peize reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een zachte 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Speciale harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan twee soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een interessant tarief, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Je koopt zo’n machine al vanaf €875.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: minder regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in statistieken. Nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1225.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €390,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Peize.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met vakmannen voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €65 voor magnetische ontharders tot ruim €1600 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. Naast deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in waterontkalkers zijn zo’n €840, exclusief installatiekosten. Een slim systeem kost gemiddeld tussen de €1100 en €1750 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder bekijk je de geschatte kosten van een waterontharder in Peize.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en bekijk actuele kosten bij toonaangevende installateurs. Zo kan men moeiteloos en gratis installateurs, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €75
Waterontharder (mechanisch)V.a €780
Elektrische waterontharderC.a. €910
Reinigingszout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudstarievenVanaf €130 p/jaar
PlaatsingskostenBegint bij €170
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Peize?
De hardheid van het kraanwater in Peize ligt op 6.38 dH. De waarde in de provincie Drenthe is gemiddeld 6.55 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor een zachte huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. een zachte huid, smaakvol water, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit gebeurt doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door gebruik te maken van een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Systemen met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Peize.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere stookkosten, lekker water uit de kraan, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een zachte huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een zijdezachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie