Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Alteveer

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, vies water of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in Alteveer resulteert in kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs check je waardevolle info aangaande waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 6.38 dH in Alteveer.
 • Hierdoor ontstaan problemen als huidirritaties en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor efficiëntere warmteoverdracht, minder huidproblemen en huidirritaties en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €210 per jaar.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid AlteveerWerkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9306
Gem. Gasverbruik M31710 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een irriterende huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Water met een vreemde smaak.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Alteveer

Heb je last van dichtslibbende waterleidingen en/of doffe aanslag in keuken en badkamer? Veel mensen installeren een professionele waterontharder. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en maandelijks besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Noordenveld zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Alteveer was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Waterontkalker informatie.

PositiefUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Alteveer?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Alteveer. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot langere levensduur van huishoudelijke apparaten en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Alteveer zit met een waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • O.a. gunstig energieverbruik, een zachte huid na bad of douche en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Belangrijk: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Alteveer

De waterhardheid van het drinkwater in Alteveer is ongeveer 6.38 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-alteveer-9306

Bekijk installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 15
 • Amysoft C-200
 • Grunbeck WINNI-mat VGX14
 • Kinetico Mini KB
 • Aquarex IMP Pro 26

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Service) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op die manier verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Alteveer minimaliseer je de dH waarde van 6.38 naar een zachte 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als het waterverbruik, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Unieke harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstige prijs, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €825.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: een hogere prijs, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1075.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €380,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Alteveer.

Een woning zonder kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontkalker variëren nogal. Je hebt ze vanaf €70 voor magnetische ontharders tot ruim €1750 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, het type ontharder en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van dergelijke installaties beginnen bij €780 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goede installatie heeft een prijskaartje tussen de €1650 en €2000 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema check je de geschatte kosten van een waterontharder in Alteveer.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Maak nu gebruik van onze vergelijker en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en direct specialisten, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €160
Mechanische waterontharderV.a €810
Elektrische waterontharderCirca €1000
Onthardingstabletten€17,50 voor 25 kg
OnderhoudstarievenBegint bij €150 per beurt
MontagekostenRond de €230
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Alteveer?
De hardheid in Alteveer schatten we op 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Drenthe is plus minus 6.55 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals prettige douchebeurt, fris kraanwater, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongemaakt a.d.h.v. zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde machine wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Alteveer.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: verlaging van de maandlasten voor energie, een betere smaak van het water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag in de badkamer, kleding blijft langer mooi, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie