Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Roden

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, verstopte leidingen of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Roden heeft als doel kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina check je waardevolle informatie over de waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 6.38 dH in Roden.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als onnodig veel zeepverbruik en matig presterende cv installaties.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een zachte huid en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €265 per 12 maanden.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid RodenHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9301
Gem. Gasverbruik M31710 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zacht en fris water.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Glascorrosie.
 • Water met een vreemde smaak.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Roden

Heb je in huis last van een erg droge huid en/of koffie of thee dat bitter smaakt? Een groeiend aantal Nederlanders lossen dit op met een elektrische waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchekop, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In en rondom gemeente Noordenveld kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Roden hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke waterontharder.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Roden?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Roden. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot een meer gunstig energieverbruik en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Roden heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Dat betekent matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. lager stroom- en gasverbruik, fris kraanwater en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Opmerking: dit type water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Roden

De waterhardheid van het water in Roden bedraagt circa 6.38 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-roden-9301

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • Euraqua Europe Pallas Duo mini
 • BWT AQA smart C
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Boost
 • Detandt-Simon Primo 25
 • Detandt-Simon Futura 25

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterontharders (van merken zoals BWT) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Roden minimaliseer je de dH waarde van 6.38 naar een Dh van ongeveer 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden twee types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijke prijs, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €940.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1050.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €380,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Roden.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €155 voor magnetische ontharders tot meer dan €1650 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, het type ontharder en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van dergelijke installaties starten bij €820, excl. installatie. Een geavanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1400 en €1975 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de geschatte kosten van een waterontharder in Roden.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan onze vergelijker en achterhaal de kosten bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en zonder kosten vakmannen, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €105
Mechanische waterontharderCirca €860
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1040
Regeneratiezout€27,50 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €135 per 12 maanden
PlaatsingRond de €170
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Roden?
De hardheid van het leidingwater in Roden is grofweg 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Drenthe bedraagt 6.55 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals een zachte huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Zoals een zachte huid, smaakvoller water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium delen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het filter schoongespoeld via geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schoon apparaat is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Roden.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een lekkere watersmaak, minder zeep en wasmiddel nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie