Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Huis ter Heide

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op de ramen, apparaten die slecht werken of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Huis ter Heide zorgt voor kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina check je nuttige informatie alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Huis ter Heide.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als wit uitslaande wanden en tegels en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: efficiëntere warmteoverdracht, zacht en fris water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €210 per jaar.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid Huis ter HeideFunctioneringInvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9336
Gem. Gasverbruik M31710 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Lagere energiekosten.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Huidirritaties.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Huis ter Heide

Zit jij thuis ook met rendementsverlies van verwarming of kalkaanslag op kranen en tegels? Een toenemende groep Hollanders en Belgen installeren een professionele waterontharder. Zo’n installatie onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid en een verlaging van de energielasten. In de buurt van de gemeente Noordenveld zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Huis ter Heide was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goedkoopste verzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Huis ter Heide?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Huis ter Heide. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel een verlaging van de maandlasten voor energie en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Huis ter Heide heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn efficiëntere verwarming, lekkere watersmaak en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Huis ter Heide

De waterhardheid van het leidingwater in Huis ter Heide is 6.38 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-huis-ter-heide-9336

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Euro Combi compact 20
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Power
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10-I
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 14
 • Atag Descale 15

Hoe werkt een waterverzachter precies?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Honeywell) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Huis ter Heide verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een gezonde 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik hangt af van aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan 2 types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een gunstige prijs, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €930.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, een slimme werking en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1100.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €360,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Huis ter Heide.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €165 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1825 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €750 (montage niet inbegrepen). Een systeem met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1125 en €1725 inclusief installatiewerk. In het volgende schema achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Huis ter Heide.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Open onze online offerteservice en check de huidige prijzen bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en kosteloos installatiebedrijven, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €150
Mechanische waterontharderV.a €760
Waterontharder (elektrisch)V.a €1020
Reinigingszout€45 voor 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Begint bij €160 per jaar
InstallatiekostenVanaf €175
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Huis ter Heide?
De hardheid in Huis ter Heide is om en nabij de 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Drenthe is ongeveer 6.55 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere lager energieverbruik en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Bijv. prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het hars schoongespoeld door zouttabletten. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Huis ter Heide.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lager energieverbruik, een lekkere watersmaak, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, minder last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie