Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Scheemda

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, koffie of thee dat bitter smaakt of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 12.50 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterontharder in Scheemda heeft als effect kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs vind je handige informatie over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 12.50 dH in Scheemda.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals huidirritaties en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in gunstig energieverbruik, zijdezachte kleding en huid en minder poetsen en boenen.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €290 per jaar.

Thema’s: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid ScheemdaHoe functioneert zo’n installatie?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9679
Gem. Gasverbruik M31700 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Huidirritaties.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Eindeloos schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Scheemda

Wil je definitief afrekenen met een irriterende huid en glascorrosie? Een groeiend aantal Nederlanders installeren een goede waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, geen strepen meer op glas en lak, textiel slijt minder snel en lagere stookkosten. In de gemeente Oldambt kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Scheemda hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele verzachter.

VoordeelBeschrijving
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Scheemda?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Scheemda. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot een meer gunstig energieverbruik en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Scheemda kent een waterhardheid van 12.50. Samengevat: hard water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere een beter presterende CV-ketel, lekkere watersmaak en textiel slijt minder snel.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Scheemda

De waterhardheid van het water in Scheemda bedraagt ongeveer 12.50 dH. We kunnen stellen dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-scheemda-9679

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met klein zoutvat
 • Ecowater ESM 42
 • Puricom Stratos HE15
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Electric GXOF27KE

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua-o-Matic) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Scheemda minimaliseer je de dH waarde van 12.50 naar een Dh onder de 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden 2 soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €850.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €440,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Scheemda.

Jouw hele huis kalkvrij?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €105 voor magnetische ontharders tot wel €2275 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter. Behalve deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in waterontharders lopen op vanaf €710, zonder installeren. Een systeem met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1375 en €2075 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema bieden we de gemiddelde kosten van een waterontharder in Scheemda.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij professionele installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en direct installateurs, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €50
Mechanische waterontharderV.a €780
Elektrische waterontharderBegint bij €1210
Onthardingszout€50 per 100 kilo
Onderhoud (indicatie)C.a. €95 (jaarbasis)
PlaatsingskostenVanaf €200
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Scheemda?
De hardheid van het water in Scheemda schatten we op 12.50 dH. De waarde in de provincie Groningen ligt op 10.79 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. comfortabel douchen, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het systeem gereinigd door middel van een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een goede reiniging is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Scheemda.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en fris water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, niet langer last van kalkaanslag, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie