Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nieuw Scheemda

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, vies water of een droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 12.50 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Nieuw Scheemda zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl tref je waardevolle info alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 12.50 dH in Nieuw Scheemda.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals slecht werkende huishoudelijke apparaten en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: lager energieverbruik, een zachte huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €220 per jaar.

Direct naar: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid Nieuw ScheemdaWerkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9943
Gem. Gasverbruik M31700 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Het effect van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Nieuw Scheemda

Heb je in huis last van rendementsverlies van verwarming of wit uitslaande wanden en tegels? Een aanzienlijk aantal mensen kiezen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk systeem haalt kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, betere smaak van water en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Oldambt zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Nieuw Scheemda heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Goedkoopste waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasdrogers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Nieuw Scheemda?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Nieuw Scheemda. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en je kleding blijft langer mooi. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Nieuw Scheemda ontvangt een waterhardheid van 12.50. Concreet: hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere efficiëntere warmteoverdracht, smaakvol water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Niet vergeten: dit soort water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Nieuw Scheemda

De waterhardheid van het leidingwater in Nieuw Scheemda bedraagt circa 12.50 dH. Men zegt dan ook wel dat het water hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-nieuw-scheemda-9943

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Boshuis iQualQ Duo 200
 • Euro Combi compact 20
 • Boshuis Combilux plus 150
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Delta Onega duplex

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Clean) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nieuw Scheemda verklein je de dH waarde van 12.50 naar een zachte 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van de totale waterconsumptie, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden 2 types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een interessante prijs, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €840.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1100.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €350,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Nieuw Scheemda.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van professionals voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €140 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1725 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het vermogen. Naast deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van ontharders lopen op vanaf €850 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed apparaat varieert tussen ongeveer €1575 en €2025 inclusief inregelen. In onderstaande schema bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Nieuw Scheemda.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en check de huidige kosten bij regionale installateurs. Zo kan men zonder gedoe en snel merken, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €95
Mechanische waterontharderVanaf €660
Elektrische waterontharderC.a. €1050
Zouttabletten€45 voor 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €155 per beurt
InstallatieV.a €260
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Nieuw Scheemda?
De hardheid in Nieuw Scheemda ligt rond de 12.50 dH. Het gemiddelde in de provincie Groningen is doorgaans 10.79 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals verlaging van de maandlasten voor energie en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Je kunt denken aan prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium delen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongespoeld aan de hand van natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van het apparaat is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Nieuw Scheemda.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: lagere stookkosten, een lekkere watersmaak, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op bestek en servies, een super zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie