Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nieuwolda

Heb je in huis last van kalkaanslag, glascorrosie, bittere thee of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 12.50 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Nieuwolda resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal bekijk je belangrijke info aangaande waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 12.50 dH in Nieuwolda.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als veel schoonmaakwerk en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: lager energieverbruik, fris kraanwater en textiel slijt minder snel.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €280 per jaar.

Klik door naar: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid NieuwoldaTechnische uitleg werkingKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9944
Gem. Gasverbruik M31700 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Lagere energierekening.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Nieuwolda

Heb je last van huidirritaties en/of kalkstrepen op glas en lak? Een toenemende groep woningeigenaren kiezen een innovatieve waterontharder. Zo’n installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Oldambt werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Nieuwolda hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste waterontkalker.

PositiefUitleg
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals vaatwassers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. CV-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Nieuwolda?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Nieuwolda. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor apparatuur die langer meegaat en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Nieuwolda zit met een waterhardheid van 12.50. Dat betekent hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. lager energieverbruik, een zachte huid na bad of douche en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Nieuwolda

De waterhardheid van het leidingwater in Nieuwolda is om en nabij de 12.50 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-nieuwolda-9944

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • Boshuis iQualQ Duo 400
 • Watergenius Blue Line Max
 • Fegon AquaStar 1400 SHE
 • Bayard Tenera 28
 • North Star 17ED

Hoe werkt de waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua-o-Matic) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nieuwolda reduceer je de dH waarde van 12.50 naar een acceptabele 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout is afhankelijk van grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen twee soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een concurrerend tarief, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €970.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Nieuwolda.

Reken af met kalk!

Neem contact op met professionals voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Van €85 voor magnetische ontharders tot een slordige €1875 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter. Behalve deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van ontharders starten bij €680 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1425 en €2050 incl. installatie. In de bijgaande tabel achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Nieuwolda.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en vraag vrijblijvend offertes aan bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en kosteloos vakmannen, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €85
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €800
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1100
Zout€50 per 100 kilo
OnderhoudVanaf €105 (jaarbasis)
InstallatiekostenBegint bij €220
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Nieuwolda?
De hardheid van het leidingwater in Nieuwolda is grofweg 12.50 dH. De meting in de provincie Groningen schatten we op 10.79 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: heerlijk zachte kleding en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan een zachte huid, zacht en fris water, een super zachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium deeltjes worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars weer opgeladen d.m.v. de regeneratie functie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Nieuwolda.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energierekening, smaakvol water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie