Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Midwolda

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of geïrriteerde huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 12.50 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Midwolda heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten tref je praktische informatie over de waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 12.50 dH in Midwolda.
 • Dit is de oorsprong van situaties als een irriterende huid en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energierekening, kleding en ander textiel gaat langer mee en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €340 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid MidwoldaZo werkt een waterontharderKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9681
Gem. Gasverbruik M31700 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Midwolda

Zit jij in de woning ook met situaties als slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of minder lekker water uit de kraan? Een toenemende groep Nederlanders plaatsen een goede waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk uit kraanwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, kleding die langer mooi blijft en een lager energieverbruik. In de buurt van de gemeente Oldambt opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Midwolda gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Aanbieding verzachter.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals HR-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen boilers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Midwolda?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Midwolda. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Midwolda heeft een waterhardheid van 12.50. Samengevat: hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. een besparing op de energierekening, een glanzende vaat en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Midwolda

De waterhardheid van het leidingwater in Midwolda bedraagt circa 12.50 dH. We kunnen stellen dat het water hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-midwolda-9681

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat
 • Calex Calex 11
 • Watercompany Ultrasoft 14
 • Bayard Tenera 14
 • Bayard Tenera 28

Hoe werkt de waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als Siata) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Midwolda minimaliseer je de dH waarde van 12.50 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden 2 types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke prijs, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €920.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1125.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van meerdere cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Midwolda.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan professionals voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit loopt van €125 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2275 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de doorstroomsnelheid. Naast deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van waterontharders beginnen bij €820, exclusief installatiekosten. Een goed apparaat varieert tussen ongeveer €1600 en €2225 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Midwolda.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Open onze handige offerte-service en vraag vrijblijvend offertes aan bij betrouwbare installateurs. Zo kan men zonder gedoe en direct installateurs, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €50
Mechanische waterontharderC.a. €750
Waterontharder (elektronisch)V.a €1090
Regeneratiezout€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudstarievenV.a €95 per beurt
InstallatieRond de €175
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Midwolda?
De waterhardheid in Midwolda ligt op 12.50 dH. Dit cijfer in de provincie Groningen komt uit op ongeveer 10.79 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen apparatuur die langer meegaat en geen glascorrosie of witte aanslag.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze korrels. In een eventuele tweede cilinder wordt het filter schoongespoeld door geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Regelmatig schoonmaken is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Midwolda.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, smaakvol water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag in de badkamer, een super zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie