Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oostwold

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, vies water of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 12.50 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Oostwold leidt tot kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier check je nuttige info info alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 12.50 dH in Oostwold.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als wit uitslaande wanden en tegels en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €270 op jaarbasis.

Direct naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid OostwoldWerkingGeschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9682
Gem. Gasverbruik M31700 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Strepen op je ruiten.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Oostwold

Wil jij ook af van een erg droge huid en aanslag op servies? Meer en meer huizenbezitters installeren een innovatieve waterontharder. Zo’n installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, verminderde eczeem klachten en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de gemeente Oldambt kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Oostwold hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Milieuvriendelijke verzachter.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals HR-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Oostwold?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Oostwold. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Oostwold heeft een gemeten waterhardheid van 12.50. Dit staat voor hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan lager energieverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en minder poetsen en boenen.
 • Belangrijk: water uit deze categorie kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Oostwold

De waterhardheid van het water in Oostwold ligt op ong. 12.50 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-oostwold-9682

Vaak geplaatste ontharders

 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met klein zoutvat
 • Watergenius Blue Line Advance
 • Ecowater Galaxy VDR25
 • Delta Mosela
 • Kinetico Essential 8

Hoe werkt een waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterontharders (van merken zoals Honeywell) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Oostwold reduceert je de dH waarde van 12.50 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik ligt aan zaken als grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een interessante prijs, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €850.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1200.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Oostwold.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €125 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1775 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. Behalve deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterverzachters zijn zo’n €780 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim apparaat kost gemiddeld tussen de €1600 en €2125 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Oostwold.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en check de huidige tarieven bij erkende installateurs. Zo kan je zonder gedoe en kosteloos installatiebedrijven, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €100
Waterontharder (mechanisch)Rond de €700
Elektrische waterontharderBegint bij €1130
Onthardingszout€45 voor 100 kg
OnderhoudstarievenV.a €100 per jaar
MontagekostenV.a €150
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Oostwold?
De hardheid van het leidingwater in Oostwold komt uit op ong. 12.50 dH. Dit cijfer in de provincie Groningen is ongeveer 10.79 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere efficiëntere warmteoverdracht en minder poetsen en boenen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. O.a. comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium deeltjes kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het filter schoongespoeld middels pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schoon apparaat is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Oostwold.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, een betere smaak van het water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, verminderde eczeem klachten, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie