Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Blauwestad

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, smerig water of geïrriteerde huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 12.50 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Blauwestad resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier verzamel je belangrijke info alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 12.50 dH in Blauwestad.
 • Hierdoor ontstaan problemen als veel schoonmaakwerk en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een glanzende vaat en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €305 op jaarbasis.

Onderwerpen: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid BlauwestadHoe functioneert zo’n installatie?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9685
Gem. Gasverbruik M31700 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere smakende thee.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Blauwestad

Heb je last van een droge, geïrriteerde huid of bittere thee en koffie? Een groot deel van de woningeigenaren installeren een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, geen strepen meer op glas en lak, het textiel gaat langer mee en lagere stookkosten. In de gemeente Oldambt vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Blauwestad gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Aanbieding waterverzachter.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen koffiezetapparaten. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Blauwestad?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Blauwestad. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel langere levensduur van huishoudelijke apparaten en heerlijk zachte kleding. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Blauwestad kent een waterhardheid van 12.50. Dat betekent hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn apparatuur gaat langer mee, smaakvol water en het textiel gaat langer mee.
 • Uit de test: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Blauwestad

De waterhardheid van het water in Blauwestad bedraagt circa 12.50 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-blauwestad-9685

Vind een vakman in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Wateronthardershop Eruo Twin 20
 • MultiAqua WaterMaster EC-10
 • Watertotaal Euro Combi Compact 25
 • Amysoft E-100
 • BWT AQA Perla 5

Hoe werkt de waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterontharders (van merken zoals Durlem) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op die manier ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Blauwestad reduceer je de dH waarde van 12.50 naar een acceptabele 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We onderscheiden twee installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerend tarief, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €975.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1050.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €370,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Blauwestad.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Neem contact op met experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De prijs van een waterverzachter lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €135 voor magnetische ontharders tot ruim €1975 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de doorstroomsnelheid. Naast deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €650, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1275 en €1700 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Blauwestad.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Klik dan door naar onze vergelijker en vraag prijzen op bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk snel monteurs, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €140
Waterontharder (mechanisch)Rond de €730
Waterontharder (elektronisch)Circa €1040
Zout€50 voor 100 kilo
OnderhoudskostenC.a. €120 (jaarbasis)
MontagekostenRond de €230
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Blauwestad?
De hardheid van het water in Blauwestad ligt rond de 12.50 dH. Het gemiddelde in de provincie Groningen is doorgaans 10.79 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen zachter wasgoed en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. een zachte huid, smaakvoller water, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen aan de hand van natrium. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schoon apparaat wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Blauwestad.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, smaakvol water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een zijdezachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie