Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Winschoten

Wil jij ook af van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, dichtslibbende waterleidingen of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 12.50 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Winschoten maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten check je praktische info over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 12.50 dH in Winschoten.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals veel schoonmaken en een hoge energierekening.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, lekkere watersmaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €250 op jaarbasis.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid WinschotenZo werkt een waterontharderGemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9672
Gem. Gasverbruik M31700 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Het effect van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Winschoten

Zit jij thuis ook met slecht werkende huishoudelijke apparaten of strepen op de ramen? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters installeren een professionele waterontharder. Dit systeem onttrekt kalk uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid en lagere stookkosten. In en rondom gemeente Oldambt opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Winschoten hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele ontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee of een glaasje water smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Winschoten?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Winschoten. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Winschoten heeft een waterhardheid van 12.50. Dit staat voor hard water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. lagere energiekosten, smaakvol water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Noemenswaardig: dit type water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Winschoten

De waterhardheid van het leidingwater in Winschoten bedraagt ongeveer 12.50 dH. Dit wil zeggen dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-winschoten-9672

Populaire merken en modellen

 • Wateronthardershop Euro Combi 25 Fleck 5600SXT
 • Delta Onega duplex
 • Apic Zetes junior
 • Judo Quicksoft Uno
 • Kinetico Essential 11

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterontharders (van bijv. Pallas) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Winschoten voer je de dH waarde terug van 12.50 naar een gezonde 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessant tarief, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Dit systeem is beschikbaar vanaf €820.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1050.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €410,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Winschoten.

Jouw hele huis kalkvrij?

Kom in contact met product-specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €105 voor magnetische ontharders tot een slordige €2000 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het vermogen. In aanvulling op deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van ontkalkers starten bij €680, exclusief installatiekosten. Een systeem met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1250 en €1850 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Winschoten.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe snel installatiebedrijven, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €80
Mechanische waterontharderBegint bij €700
Elektronische waterontharderVanaf €1010
Regeneratiezout€50 per 100 kilo
OnderhoudVanaf €160 per 12 maanden
MontagekostenCirca €230
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Winschoten?
De hardheid van het water in Winschoten is om en nabij de 12.50 dH. Het gemiddelde in de provincie Groningen schatten we op 10.79 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan minder huidirritatie na het douchen, fris kraanwater, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt aan de hand van regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Winschoten.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag in de badkamer, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie