Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bad Nieuweschans

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, dichtslibbende waterleidingen of droog haar na het douchen? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 12.50 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Bad Nieuweschans zorgt voor kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier vind je uitgebreide informatie met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 12.50 dH in Bad Nieuweschans.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als kalkstrepen op glas en lak en een hoge energierekening.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: gunstig energieverbruik, lekkere watersmaak en geen strepen meer op glas en lak.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €320 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Bad NieuweschansHoe werkt zo’n systeem?InvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9693
Gem. Gasverbruik M31700 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en smaakvol water.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Aanslag op servies.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Bad Nieuweschans

Zit jij thuis ook met rendementsverlies van verwarming en/of water met een vreemde smaak? Meer en meer Nederlanders plaatsen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk product onttrekt kalk uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de buurt van de gemeente Oldambt kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Bad Nieuweschans heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Professionele waterontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals strijkijzers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. waterkokers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Bad Nieuweschans?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Bad Nieuweschans. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot zachter wasgoed en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Bad Nieuweschans ontvangt een waterhardheid van 12.50. Samengevat: hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld apparatuur die langer meegaat, verminderde eczeem klachtenen ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: dit soort water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Bad Nieuweschans

De waterhardheid van het water in Bad Nieuweschans ligt op ong. 12.50 dH. Men zegt dan ook wel dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-bad-nieuweschans-9693

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Watertotaal Euro Combi Compact 25
 • Judo Judomat Kompakt 100 M-KB
 • Atlantis Krausen C100-E
 • Ecowater Galaxy VDR25
 • Watertotaal Euro Combi Compact 30

Hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterontharders (van merken zoals Bayard) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Bad Nieuweschans minimaliseer je de dH waarde van 12.50 naar een fijne 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Eens per week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen twee types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een voordelige prijs, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €940.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1125.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €370,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van deze tweede cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Bad Nieuweschans.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een waterontharder variëren nogal. De prijzen starten vanaf €70 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2100 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter. Behalve deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van waterontkalkers zijn zo’n €660 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een systeem met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1200 en €2250 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Bad Nieuweschans.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Start meteen met onze handige offerte-service en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en gratis modellen, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €60
Waterontharder (mechanisch)V.a €680
Elektrische waterontharderBegint bij €1120
Zouttabletten€25 per 50 kg
OnderhoudstarievenC.a. €125 op jaarbasis
InstallatiekostenCirca €230
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Bad Nieuweschans?
De hardheid van het kraanwater in Bad Nieuweschans is circa 12.50 dH. De referentiewaarde in de provincie Groningen is plus minus 10.79 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor gunstig energieverbruik en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan verminderde eczeem klachten, fris kraanwater, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze korrels. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongemaakt aan de hand van pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Bad Nieuweschans.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: lager stroom- en gasverbruik, betere smaak van water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, bestaande kalkaanslag verdwijnt, blinkende glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie