Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Heiligerlee

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, verstopte leidingen of droge haren na een douchebeurt? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 12.50 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Heiligerlee leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze website verzamel je belangrijke informatie over de waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 12.50 dH in Heiligerlee.
 • Dit kan zorgen voor problemen als eczeem klachten en matig presterende cv installaties.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zachter wasgoed en het textiel gaat langer mee.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €255 op jaarbasis.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid HeiligerleeHoe gaat het in z’n werk?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9677
Gem. Gasverbruik M31700 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

De voordelen van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Besparing op de energierekening.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Heiligerlee

Heb je in huis last van apparaten die slecht werken en kalkaanslag op de verwarmingselementen? Flink wat huizenbezitters bestellen een slimme waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op bestek en servies, geen strepen meer op glas en lak, een zachte huid na bad of douche en maandelijks besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Oldambt vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Heiligerlee heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding ontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals wasmachines worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Heiligerlee?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Heiligerlee. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot lekkerdere koffie en thee en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Heiligerlee zit met een waterhardheid van 12.50. Definitie: hard water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld langere levensduur van huishoudelijke apparaten, minder huidproblemen en huidirritaties en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: water met deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Heiligerlee

De waterhardheid van het water in Heiligerlee is 12.50 dH. We kunnen stellen dat het water hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-heiligerlee-9677

Populaire merken en modellen

 • Wateronthardershop Euro Twin 5
 • 038waterontharder Compact 20
 • Amysoft E-100
 • Grunbeck softliQ:SC23
 • Erie Maxima Eco15

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Honeywell) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zo zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Heiligerlee reduceer je de dH waarde van 12.50 naar een acceptabele 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. Eens per week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden twee soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een lage prijs, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €940.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, het kost stroom en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1175.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €440,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Heiligerlee.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Neem contact op met professionals voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €155 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1950 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in deze systemen starten vanaf €650, excl. installatie. Een slim systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1150 en €1775 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema bekijk je de geschatte kosten van een waterontharder in Heiligerlee.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Probeer dan onze vergelijker en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en gratis vakmannen, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €80
Mechanische waterontharderVanaf €880
Waterontharder (elektronisch)C.a. €970
Zouttabletten€40 voor 75 kilo
OnderhoudC.a. €150 p/jaar
MontageV.a €250
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Heiligerlee?
De hardheid van het kraanwater in Heiligerlee is gemiddeld 12.50 dH. De tabelwaarde in de provincie Groningen is ongeveer 10.79 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan een minder droge huid, fris kraanwater, een zijdezachte was en veel minder poetsen in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van het apparaat wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Heiligerlee.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: gunstig energieverbruik, lekker water uit de kraan, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zijdezachte kleding, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie