Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Drieborg

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, dichtgeslibde leidingen of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 12.50 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterontharder in Drieborg maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten vind je nuttige informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 12.50 dH in Drieborg.
 • Dit kan leiden tot issues zoals bittere thee en verwarmingselementen die isoleren.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor lagere stookkosten, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €350 per jaar.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid DrieborgZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9688
Gem. Gasverbruik M31700 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Strepen op de ramen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Drieborg

Wil je definitief afrekenen met apparaten die slecht werken en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Veel Nederlanders nemen een elektrische waterontharder. Een dergelijk product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid na bad of douche en een efficiëntere verwarming. In de buurt van de gemeente Oldambt zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Drieborg was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Aanbieding waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals Quookers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Drieborg?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Drieborg. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel zacht en smaakvol water en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Drieborg heeft een gemeten waterhardheid van 12.50. Definitie: hard water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. apparatuur die langer meegaat, minder last van een droge huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Opmerking: water uit deze categorie kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Drieborg

De waterhardheid van het water in Drieborg is 12.50 dH. Dit houdt in dat het water hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-drieborg-9688

Bekende modellen en merken

 • Watertotaal Euro Combi Compact 14
 • Aquatechnic Ultrasoft 10
 • Euro Combi 20 Fleck
 • SuperSoft SuperSoft
 • Kinetico 2050C

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als GE) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Drieborg verlaag je de dH waarde van 12.50 naar een Dh van ongeveer 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. Elke week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstige prijs, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €910.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €360,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Drieborg.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Kom in contact met experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Van €135 voor magnetische ontharders tot een slordige €2075 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van het merk, 1 of 2 cilinders en het aantal liter. Buiten deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van deze systemen beginnen bij €710, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1525 en €1950 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Drieborg.

Overweeg je om een waterontkalker te laten installeren? Kies dan nu voor onze online offerteservice en bekijk actuele prijzen bij de beste installateurs. Via die service kan jij makkelijk en zonder kosten modellen, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €65
Mechanische waterontharderV.a €850
Elektronische waterontharderVanaf €1060
Reinigingszout€25 per 50 kg
OnderhoudskostenBegint bij €100 per beurt
MontagekostenC.a. €160
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Drieborg?
De hardheid in Drieborg is ongeveer 12.50 dH. Het gemiddelde in de provincie Groningen is om en nabij de 10.79 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor minder huidproblemen en huidirritaties en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. comfortabel douchen, fris kraanwater, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder wordt de hars weer opgeladen door regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de machine wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Drieborg.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lagere stookkosten, zacht en fris water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie