Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oudezijl

Wil jij ook af van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, apparaten die slecht werken of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 12.50 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Oudezijl heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs vind je waardevolle informatie aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 12.50 dH in Oudezijl.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld bittere thee koffie en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zachter wasgoed en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €315 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid OudezijlTechnische detailsGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9691
Gem. Gasverbruik M31700 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Het effect van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Lager energieverbruik.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Oudezijl

Heb jij genoeg van verstopte leidingen of onnodig veel schoonmaken? Meer en meer huizenbezitters installeren een goede waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, een zachte huid na bad of douche en een efficiëntere warmteoverdracht. In de omgeving van de gemeente Oldambt kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Oudezijl was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke waterontkalker.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals heetwaterkranen zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Oudezijl?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Oudezijl. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Oudezijl zit met een waterhardheid van 12.50. Definitie: hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is nogal subjectief.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn een beter presterende CV-ketel, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Oudezijl

De waterhardheid van het drinkwater in Oudezijl bedraagt ongeveer 12.50 dH. We kunnen stellen dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-oudezijl-9691

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Watertotaal Euro Combi Compact 20
 • Watertotaal Euro Twin 14
 • Watercompany Ultrasoft 9
 • Erie Maxima Eco26
 • Puricom Stratos HE15

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Siata) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oudezijl verlaag je de dH waarde van 12.50 naar een fijne 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een periode raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan twee producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een gunstige prijs, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Dit systeem is beschikbaar vanaf €940.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: de installatiekosten, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1025.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €370,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Oudezijl.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Neem contact op met specialisten voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontkalker variëren nogal. De prijzen starten vanaf €80 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1525 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van deze systemen beginnen bij €720 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1400 en €1875 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Oudezijl.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Open onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij de beste installateurs. Zo kan men zonder gedoe en vandaag nog installateurs, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €90
Mechanische waterontharderC.a. €880
Elektrische waterontharderBegint bij €1020
Zout€27,50 per 50 kg
OnderhoudRond de €115 (jaarbasis)
PlaatsingskostenV.a €270
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Oudezijl?
De waterhardheid in Oudezijl is doorgaans 12.50 dH. De meting in de provincie Groningen is plus minus 10.79 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: kleding die langer mooi blijft en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je bovenal een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. een fijne douchebeurt, fris kraanwater, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit proces kan doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium elementen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen aan de hand van regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een goede reiniging is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Oudezijl.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: lagere stookkosten, zacht en fris water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding blijft langer mooi, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie