Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Finsterwolde

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, water met een vreemde smaak of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 12.50 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterontharder in Finsterwolde maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs tref je belangrijke informatie aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 12.50 dH in Finsterwolde.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere wit uitslaande wanden en tegels en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, minder huidproblemen en huidirritaties en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €345 per 12 maanden.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid FinsterwoldeTechnische uitleg werkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9684
Gem. Gasverbruik M31700 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Het effect van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Finsterwolde

Wil jij ook af van droog haar na het douchen en glascorrosie? Een aanzienlijk aantal Nederlanders kiezen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk uit kraanwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente Oldambt werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Finsterwolde hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele waterverzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals boilers hebben minder last van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Finsterwolde?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Finsterwolde. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot water met een lekkere smaak en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Finsterwolde heeft een waterhardheid van 12.50. Concreet: hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan langere levensduur van huishoudelijke apparaten, minder last van een droge huid en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Finsterwolde

De waterhardheid van het leidingwater in Finsterwolde bedraagt ongeveer 12.50 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-finsterwolde-9684

Veel gekozen merken

 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met groot zoutvat
 • North Star 14ED
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Power
 • Delta Onega duplex
 • Remon Waterontharders Neva XL

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterontharders (van bijv. Bayard) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Finsterwolde reduceert je de dH waarde van 12.50 naar een Dh van ongeveer 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Unieke harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een lage prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €770.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. Nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1250.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €370,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Finsterwolde.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met specialisten voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €100 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1525 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in waterverzachters lopen op vanaf €830 (zonder installatiewerk). Een goed systeem zit ergens tussen de €1550 en €1900 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in Finsterwolde.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en bekijk actuele kosten bij professionele installateurs. Zo kan men makkelijk en direct monteurs, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €150
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €730
Waterontharder (elektrisch)Circa €940
Regeneratiezout€15 voor 25 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €150 (jaarbasis)
MontagekostenC.a. €250
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Finsterwolde?
De hardheid van het leidingwater in Finsterwolde is ongeveer 12.50 dH. De meting in de provincie Groningen schatten we op 10.79 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen efficiëntere verwarming en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je met name een waterontharder moet installeren voor het comfort. Bijv. een minder droge huid, een lekkere watersmaak, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium delen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen d.m.v. zouttabletten. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schoon apparaat is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Finsterwolde.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, lekker water uit de kraan, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een zijdezachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie