Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nieuw Beerta

Heb je last van kalkaanslag, aanslag op servies, dichtgeslibde leidingen of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 12.50 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Nieuw Beerta leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs check je handige informatie aangaande waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 12.50 dH in Nieuw Beerta.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere strepen op de ramen en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor lagere energiekosten, betere smaak van water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €215 per jaar.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid Nieuw BeertaHoe gaat het in z’n werk?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9687
Gem. Gasverbruik M31700 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Lagere stookkosten.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een droge huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Water met een vreemde smaak.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Nieuw Beerta

Wil je definitief afrekenen met dichtgeslibde leidingen en/of onnodig veel schoonmaken? Een aanzienlijk aantal mensen bestellen een slimme waterontharder. Zo’n installatie onttrekt kalk uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag in de badkamer, je hebt minder wasmiddelen nodig, heerlijk zachte kleding en een beter presterende CV-ketel. In en rondom gemeente Oldambt werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Nieuw Beerta hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Professionele waterontkalker.

PluspuntUitleg
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Nieuw Beerta?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Nieuw Beerta. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt zachter wasgoed en heerlijk zachte kleding. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Nieuw Beerta ontvangt een waterhardheid van 12.50. Dit houdt in hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een glanzende vaat en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Nieuw Beerta

De waterhardheid van het water in Nieuw Beerta is om en nabij de 12.50 dH. We kunnen stellen dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-nieuw-beerta-9687

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Watertotaal Euro Combi Compact 10
 • Digisoft DS-1200 HE
 • Euro Combi 10 Fleck
 • BWC Omega ET VIP de luxe 600
 • Euro Combi 20 Fleck

Hoe werkt de waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals North Star) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nieuw Beerta reduceert je de dH waarde van 12.50 naar een fijne 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstig tarief, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €950.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1100.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €380,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Nieuw Beerta.

Jouw hele huis kalkvrij?

Ontvang contactgegevens van professionals voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De totale kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Dit loopt van €155 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1725 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van ontharders starten vanaf €760 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goede installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1225 en €2175 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder check je de actuele kosten van een waterontharder in Nieuw Beerta.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Ga aan de slag met onze vergelijker en check de huidige prijzen bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je makkelijk supersnel specialisten, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €90
Mechanische waterontharderBegint bij €780
Elektronische waterontharderCirca €1140
Tabletten€17,50 voor 25 kg
OnderhoudscontractRond de €110 per beurt
MontageRond de €240
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Nieuw Beerta?
De waterhardheid in Nieuw Beerta is grofweg 12.50 dH. De meting in de provincie Groningen is plus minus 10.79 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als een zachte huid en het textiel gaat langer mee.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je met name een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals geen droge huid na het douchen, zacht en smaakvol water, kleding dat langer meegaat en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze hars. In een additionele cilinder wordt het hars schoongespoeld a.d.h.v. natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Regelmatig schoonmaken wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Nieuw Beerta.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: lagere energiekosten, smaakvoller water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag in de badkamer, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie