Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Westerlee

Wil jij ook af van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, apparaten die slecht werken of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 12.50 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Westerlee maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten check je handige informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 12.50 dH in Westerlee.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals glascorrosie en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: apparatuur die langer meegaat, fris kraanwater en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €345 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid WesterleeWerkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9678
Gem. Gasverbruik M31700 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Aanslag op servies.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Westerlee

Heb je in huis last van een droge huid of extra zeep en shampoo nodig? Een aanzienlijk aantal Nederlanders installeren een betrouwbare waterontharder. Deze installatie onttrekt kalk uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, kleding die langer mooi blijft en lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Oldambt zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Westerlee was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke ontkalker.

VoordeelUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals waterkokers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of een glaasje water smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Westerlee?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Westerlee. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor een lager stroom- en gasverbruik en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Westerlee heeft een geschatte waterhardheid van 12.50. Dit staat voor hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, betere smaak van water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Westerlee

De waterhardheid van het leidingwater in Westerlee is 12.50 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-westerlee-9678

Vaak gekozen modellen

 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met rond zoutvat
 • Watercompany Ultrasoft 17
 • Watergenius Blue Line Max
 • Remon Waterontharders Angara
 • North Star 17ED

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Whirlpool) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Westerlee verlaag je de dH waarde van 12.50 naar een Dh van ongeveer 2. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is hangt af van de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden twee soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerend tarief, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €810.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1225.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Westerlee.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Wij koppelen je aan specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De totale kosten van een ontharder variëren nogal. Dit loopt van €90 voor magnetische ontharders tot een slordige €2100 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de inhoud van het systeem. Naast deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van ontkalkers beginnen bij €830, excl. installatie. Een geavanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1450 en €1825 incl. installatie. In de tabel hieronder vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Westerlee.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Probeer dan onze vergelijker en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Zo kan men eenvoudig en direct monteurs, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €90
Mechanische waterontharderRond de €830
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €920
Reinigingszout€25 per 50 kilo
OnderhoudscontractRond de €85 p/jaar
MontageVanaf €210
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Westerlee?
De waterhardheid in Westerlee is ongeveer 12.50 dH. De referentiewaarde in de provincie Groningen is ongeveer 10.79 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: een zachte huid na bad of douche en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan minder huidproblemen en huidirritaties, betere smaak van water, kleding die langer mooi blijft en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder wordt de hars worden schoongespoeld aan de hand van het regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een goede reiniging is nodig voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Westerlee.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lagere energiekosten, zacht en smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie