Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder t Waar

Heb je in huis last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, smerig water of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 12.50 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in t Waar zorgt voor water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier check je waardevolle info over de waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 12.50 dH in t Waar.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals een droge huid en een hoge energierekening.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn gunstig energieverbruik, water met een lekkere smaak en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €285 per jaar.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid t WaarHoe functioneert zo’n installatie?Wat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9942
Gem. Gasverbruik M31700 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Strepen op je ruiten.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen t Waar

Heb je last van irritaties aan de huid en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Veel huishoudens kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, smaakvol water en maandelijks besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Oldambt zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in t Waar was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Beste waterontkalker.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasmachines worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in t Waar?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in t Waar. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor een meer gunstig energieverbruik en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • t Waar heeft een gemeten waterhardheid van 12.50. Samengevat: hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere maandelijks lagere energielasten, een zachte huid na bad of douche en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: dit soort water is niet ongezond.

Hardheid water in t Waar

De waterhardheid van het water in t Waar is 12.50 Duitse graden. Dit houdt in dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-t-waar-9942

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Boshuis iQualQ Duo 150
 • Calex Calex 11
 • Erie Softline Eco30
 • Ecowater Galaxy VDR30
 • Lubron Proline Classic

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterontharders (van bijv. Autotrol) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in t Waar reduceert je de dH waarde van 12.50 naar een zachte 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We onderscheiden twee types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerend tarief, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €925.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1000.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €400,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in t Waar.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €115 voor magnetische ontharders tot meer dan €1850 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van ontkalkers lopen op vanaf €680 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1650 en €2200 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder tref je de huidige kosten van een waterontharder in t Waar.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Zo kan je makkelijk en zonder kosten merken, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €95
Mechanische waterontharderV.a €840
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1060
Zout€25 per 50 kilo
OnderhoudscontractCirca €85 p/jaar
MontageC.a. €225
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in t Waar?
De hardheid van het kraanwater in t Waar is doorgaans 12.50 dH. De waarde in de provincie Groningen komt uit op ongeveer 10.79 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen een beter presterende CV-ketel en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere prettige douchebeurt, smaakvoller water, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder wordt het filter schoongespoeld via het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde machine is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in t Waar.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie