Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Toornwerd

Heb je in huis last van kalkaanslag, glascorrosie, bittere thee of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 12.50 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Toornwerd resulteert in kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs bekijk je waardevolle informatie alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 12.50 dH in Toornwerd.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals een droge huid en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: efficiëntere verwarming, fris kraanwater en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €220 per 12 maanden.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid ToornwerdHoe functioneert zo’n installatie?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9994
Gem. Gasverbruik M31790 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26300 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Toornwerd

Heb je last van een inefficiënte hr-ketel of bittere smakende thee? Meer en meer huizenbezitters installeren een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchekop, veel minder zeep en wasmiddel nodig, minder huidproblemen en huidirritaties en besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Loppersum werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Toornwerd hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Milieuvriendelijke waterverzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals wasdrogers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Toornwerd?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Toornwerd. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor verminderde eczeem klachten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Toornwerd heeft een gemeten waterhardheid van 12.50. Dit staat voor hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Toornwerd

De waterhardheid van het water in Toornwerd is 12.50 Duitse graden. Dit betekent dat het water hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-toornwerd-9994

Vergelijk vakmannen in de buurt

Veel gekozen merken

 • Delta Onega
 • Aquatechnic Ultrasoft 6
 • Euro Twin 10
 • Amysoft C-100
 • BWT AQA Perla Duo

Hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Galaxy) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Toornwerd reduceer je de dH waarde van 12.50 naar een zachte 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een schappelijke prijs, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €860.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout, de smart-functies en geavanceerde instellingen. Nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1250.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €380,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een installatie met 2 cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Toornwerd.

Een woning zonder kalkaanslag?

Kom in contact met product-specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De investering van een ontharder zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €50 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1725 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het merk en model, het aantal cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterverzachters starten vanaf €700 (zonder installatiewerk). Een geavanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1425 en €1850 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel check je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Toornwerd.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Klik dan door naar onze handige offerte-service en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen supersnel monteurs, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €145
Waterontharder (mechanisch)Circa €870
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €990
Zout€45 per 100 kilo
OnderhoudC.a. €85 per 12 maanden
InstallatieV.a €210
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Toornwerd?
De hardheid van het water in Toornwerd ligt rond de 12.50 dH. De tabelwaarde in de provincie Groningen is doorgaans 10.79 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen verminderde eczeem klachten en geen strepen meer op glas en lak.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je vooral een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium onderdelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen via zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Systemen met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone installatie is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Toornwerd.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: efficiëntere warmteoverdracht, een betere smaak van het water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een zachte huid, stukken minder last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie