Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder t Zandt

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op de ramen, water met een vreemde smaak of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 12.50 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in t Zandt zorgt voor kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl check je bruikbare informatie met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 12.50 dH in t Zandt.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals aanslag op servies en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere verwarming, betere smaak van water en minder poetsen en boenen.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €300 per jaar.

Onderwerpen: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid t ZandtWerkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9915
Gem. Gasverbruik M31790 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26300 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen t Zandt

Heb je last van droog haar na het douchen en kalkstrepen op glas en lak? Een toenemende groep Nederlanders kiezen een elektrische waterontharder. Zo’n installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, lekkerdere koffie en thee en kalkvrije leidingen. In de buurt van de gemeente Loppersum vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in t Zandt heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Zuinigste ontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals wasmachines vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in t Zandt?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in t Zandt. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • t Zandt kent een waterhardheid van 12.50. Concreet: hard water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn maandelijks lagere energielasten, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Uit de test: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in t Zandt

De waterhardheid van het water in t Zandt bedraagt ongeveer 12.50 dH. Men zegt dan ook wel dat het water hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-t-zandt-9915

Vind een vakman in de buurt

Interessante installaties

 • Boshuis Combilux plus 400
 • Apic Heracles
 • Euro Combi compact 14
 • Wateronthardershop Eruo Twin 25
 • Rainsoft EC4 CAB 60SSV

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals North Star) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in t Zandt minimaliseer je de dH waarde van 12.50 naar een Dh onder de 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand moet de hars worden schoongespoeld met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden 2 types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een interessant tarief, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €820.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout, de smart-functies en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, het kost stroom en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1250.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €390,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van de 2e cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in t Zandt.

Jouw hele huis kalkvrij?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €160 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1400 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in ontkalkers zijn zo’n €830 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1350 en €2175 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in t Zandt.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Surf verder naar onze online offerteservice en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en gratis modellen, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €150
Mechanische waterontharderVanaf €790
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1060
Reinigingszout€17,50 voor 25 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €150 per jaar
PlaatsingC.a. €260
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in t Zandt?
De waterhardheid in t Zandt schatten we op 12.50 dH. De meting in de provincie Groningen is grofweg 10.79 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere verlaging van de maandlasten voor energie en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je met name een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. minder huidirritatie na het douchen, smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium bouwstenen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels weer opgeladen aan de hand van het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in t Zandt.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, betere smaak van water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, minder last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie