Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Westeremden

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op je ruiten, water met een vreemde smaak of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 12.50 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Westeremden resulteert in kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze website verzamel je nuttige info info over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 12.50 dH in Westeremden.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld een witte aanslag op het glaswerk en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energierekening, water met een lekkere smaak en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €220 per jaar.

Onderwerpen: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid WesteremdenHoe werkt zo’n systeem?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9922
Gem. Gasverbruik M31790 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26300 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Betere smaak van water.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Westeremden

Heb je last van een droge, geïrriteerde huid en hoog shampoo/zeepverbruik? Een toenemende groep Nederlanders installeren een innovatieve waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt kalk uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en een verlaging van de energielasten. In de buurt van de gemeente Loppersum kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Westeremden was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Beste verzachter.

PositiefBeschrijving
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals Quookers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Westeremden?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Westeremden. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot ren glanzende vaat en textiel en kleding die langer mooi blijven. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Westeremden heeft een geschatte waterhardheid van 12.50. Dit houdt in hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn lagere stookkosten, verminderde eczeem klachtenen bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Westeremden

De waterhardheid van het leidingwater in Westeremden ligt op ong. 12.50 dH. Dit betekent dat het water hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-westeremden-9922

Vind een vakman in de buurt

Veel gekozen merken

 • Boshuis Duolux plus 400
 • Boshuis Combilux plus 400
 • MultiAqua WaterMaster EC-10
 • Lubron Easysoft 1700 SXT2
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10

Hoe werkt de waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Tapworks) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Westeremden minimaliseer je de dH waarde van 12.50 naar een zachte 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan 2 installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessant tarief, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €880.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1200.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €400,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van meerdere cilinders is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Westeremden.

Overal en altijd zacht water in huis?

Kom in contact met vakmannen voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De prijs van een ontharder zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €55 voor een magnetische ontharder tot ruim €1550 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de capaciteit van het systeem. Naast deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €720 (montage niet inbegrepen). Een slimme installatie heeft een prijskaartje tussen de €1425 en €2200 (met montage inbegrepen). In het volgende schema bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Westeremden.

Overweeg je om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Probeer dan onze vergelijkingstool en achterhaal de tarieven bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en kosteloos monteurs, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €50
Mechanische waterontharderRond de €730
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1200
Zout€17,50 per 25 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €85 per 12 maanden
InstallatiekostenBegint bij €225
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Westeremden?
De waterhardheid in Westeremden is plus minus 12.50 dH. De tabelwaarde in de provincie Groningen is ongeveer 10.79 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor lagere energierekening en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je met name een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Bijv. een fijne douchebeurt, smaakvoller water, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder wordt de hars weer opgeladen door middel van zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schoon apparaat wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Westeremden.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: gunstig energieverbruik, meer smaak aan koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, mooie schone glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie