Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Startenhuizen

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, koffie of thee dat bitter smaakt of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 12.50 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Startenhuizen resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Op deze website check je bruikbare info met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 12.50 dH in Startenhuizen.
 • Hierdoor ontstaan problemen als veel schoonmaken en verstopte leidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: apparatuur die langer meegaat, zijdezachte kleding en huid en minder poetsen en boenen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €300 per jaar.

Snel naar: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid StartenhuizenTechnische detailsBegroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9924
Gem. Gasverbruik M31790 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26300 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lager energieverbruik.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Glascorrosie.
 • Bittere thee en koffie.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Startenhuizen

Zit jij in de woning ook met situaties als een irriterende huid en kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een groot deel van de Nederlanders lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, besparen op schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Loppersum vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Startenhuizen wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Zuinigste verzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals waterkokers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Startenhuizen?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Startenhuizen. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot een lager stroom- en gasverbruik en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Startenhuizen heeft een geschatte waterhardheid van 12.50. Samengevat: hard water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zacht en fris water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Startenhuizen

De waterhardheid van het leidingwater in Startenhuizen bedraagt circa 12.50 dH. Dit wil zeggen dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-startenhuizen-9924

Vaak gekozen modellen

 • Boshuis iQualQ Combi 150
 • Kinetico Essential
 • Euraqua Europe Pallas Duo maxi
 • Apic Zetes
 • Euro Twin 14

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterontharders (van merken zoals Kenmore) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Startenhuizen minimaliseer je de dH waarde van 12.50 naar een gezonde 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen 2 installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een interessant tarief, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €770.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1075.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €440,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van twee cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Startenhuizen.

Een woning zonder kalkaanslag?

Kom in contact met erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €55 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1700 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, 1 of 2 cilinders en het aantal liter. Buiten deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterontharders starten vanaf €730, excl. installatie. Een slimme installatie ligt qua kosten tussen €1125 en €2025 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Startenhuizen.

Kijk jij ook naar de opties om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en check de huidige prijzen bij regionale installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en snel merken, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €130
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €830
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €940
Tabletten€15 per 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €150 p/jaar
InstallatiekostenBegint bij €275
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Startenhuizen?
De hardheid in Startenhuizen ligt op 12.50 dH. De referentiewaarde in de provincie Groningen is grofweg 10.79 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere efficiëntere warmteoverdracht en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Denk aan een minder droge huid, zacht en smaakvol water, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars worden schoongespoeld a.d.h.v. zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde installatie is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Startenhuizen.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. efficiëntere verwarming, een lekkere watersmaak, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag in de badkamer, altijd een schone en zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie