Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Westerwijtwerd

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, verstopte leidingen of droge haren na een douchebeurt? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 12.50 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Westerwijtwerd heeft als doel water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten check je praktische informatie aangaande waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 12.50 dH in Westerwijtwerd.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als strepen op je ruiten en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor lager stroom- en gasverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €335 per jaar.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid WesterwijtwerdFunctioneringGemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9993
Gem. Gasverbruik M31790 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26300 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

De voordelen van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Westerwijtwerd

Zit jij in de woning ook met situaties als een te hoge stroomrekening of aanslag op servies? Een aanzienlijk aantal mensen kiezen een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, het textiel gaat langer mee en structureel lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Loppersum werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Westerwijtwerd hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Aanbieding waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals strijkijzers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals strijkijzers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Westerwijtwerd?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Westerwijtwerd. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot verminderde eczeem klachten en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Westerwijtwerd heeft een geschatte waterhardheid van 12.50. Dit houdt in hard water.
 • Het gevolg van deze score verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvol water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Westerwijtwerd

De waterhardheid van het drinkwater in Westerwijtwerd is ongeveer 12.50 dH. We kunnen stellen dat het water hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-westerwijtwerd-9993

Vraag prijzen op in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Delta Mosela
 • Erie Softline Eco20
 • Watercompany Ultrasoft 14
 • Lubron Easysoft 450 Classic
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met groot zoutvat

Hoe werkt de waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterontharders (van merken zoals Bayard) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Westerwijtwerd reduceer je de dH waarde van 12.50 naar een acceptabele 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen twee installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een laag tarief, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €850.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1150.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €430,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Westerwijtwerd.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met product-specialisten voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een waterontharder liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €100 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1450 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van ontharders beginnen bij €790, exclusief installatiekosten. Een goede installatie varieert tussen ongeveer €1525 en €2100 (met montage inbegrepen). In het volgende schema achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Westerwijtwerd.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en direct specialisten, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €115
Mechanische waterontharderBegint bij €720
Waterontharder (elektronisch)V.a €1090
Zouttabletten€45 per 100 kilo
OnderhoudskostenCirca €115 (jaarbasis)
InstallatiekostenC.a. €225
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Westerwijtwerd?
De waterhardheid in Westerwijtwerd is grofweg 12.50 dH. De referentiewaarde in de provincie Groningen komt uit op ongeveer 10.79 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: langere levensduur van huishoudelijke apparaten en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Installateurs zeggen dan ook dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan een minder droge huid, zacht en fris water, een super zachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium elementen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt a.d.h.v. pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Westerwijtwerd.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: gunstig energieverbruik, lekker water uit de kraan, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, stukken minder last van kalkaanslag, een zijdezachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie