Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zeerijp

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of koffie of een droge huid? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 12.50 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Zeerijp resulteert in kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal verzamel je uitgebreide informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 12.50 dH in Zeerijp.
 • Dit is de oorsprong van onder andere een irriterende huid en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere stookkosten, kleding die langer mooi blijft en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €210 op jaarbasis.

Snel naar: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid ZeerijpZo werkt een waterontharderInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9914
Gem. Gasverbruik M31790 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26300 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Zeerijp

Ben jij ook klaar met rendementsverlies van verwarming en/of water met een vreemde smaak? Een aanzienlijk aantal Hollanders en Belgen bestellen een elektrische waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk uit kraanwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een efficiëntere verwarming. In en rondom gemeente Loppersum vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Zeerijp wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Goedkoopste ontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Zeerijp?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Zeerijp. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot een gunstigere energierekening en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Zeerijp heeft een waterhardheid van 12.50. Dat betekent hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijv. verlaging van de maandlasten voor energie, een glanzende vaat en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Zeerijp

De waterhardheid van het leidingwater in Zeerijp ligt op ong. 12.50 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-zeerijp-9914

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Boshuis Combilux plus 200
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Boost
 • Watercompany Ultrasoft 17
 • Euraqua Europe Pallas Duo maxi
 • Delta Simplex compact

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Culligan) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Zeerijp reduceer je de dH waarde van 12.50 naar een gezonde 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Unieke harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een laag tarief, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €975.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en meer kans op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1050.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €450,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Zeerijp.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Neem contact op met product-experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €160 voor magnetische ontharders tot een slordige €1450 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het vermogen. Behalve deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van deze systemen lopen op vanaf €650 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim apparaat kost gemiddeld tussen de €1625 en €1800 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Zeerijp.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Klik dan door naar onze vergelijker en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan je zonder gedoe en vandaag nog installateurs, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €145
Mechanische waterontharderCirca €760
Elektrische waterontharderVanaf €1200
Onthardingszout€50 per 100 kg
OnderhoudRond de €90 op jaarbasis
MontagekostenCirca €260
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Zeerijp?
De waterhardheid in Zeerijp is circa 12.50 dH. De meting in de provincie Groningen is doorgaans 10.79 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Denk aan minder huidirritatie na het douchen, zacht en smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium grondstoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats d.m.v. een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde installatie is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Zeerijp.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: gunstig energieverbruik, smaakvol water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie