Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Eenum

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, dichtgeslibde leidingen of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 12.50 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Eenum resulteert in water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl lees je handige informatie met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 12.50 dH in Eenum.
 • Dit kan leiden tot onder andere veel schoonmaken en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: apparatuur die langer meegaat, kleding die langer mooi blijft en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €210 op jaarbasis.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid EenumWerking eenvoudig uitgelegdKostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9913
Gem. Gasverbruik M31790 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26300 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Huidirritaties.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Eenum

Wil je definitief afrekenen met rendementsverlies van verwarming en onnodig poets- en boenwerk? Steeds meer huishoudens bestellen een betrouwbare waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zijdezachte kleding en huid en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente Loppersum zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Eenum hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste ontharder.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals strijkijzers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen Quookers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Eenum?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Eenum. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt fris kraanwater en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Eenum kent een waterhardheid van 12.50. Dat betekent hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Bijv. kalkvrije leidingen, minder last van een droge huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed om te weten: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Eenum

De waterhardheid van het water in Eenum is ongeveer 12.50 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-eenum-9913

Installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Boshuis Combilux plus 150
 • Apic Zetes junior
 • BWT Bestsoft 11
 • Hydrotense HighFlow EL-18
 • Watertotaal Euro Twin 60

Technische uitleg werking waterverzachter

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterontharders (van bijv. Autotrol) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Eenum reduceer je de dH waarde van 12.50 naar een fijne 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen twee producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een voordelige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €820.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1050.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €370,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Eenum.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met product-experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €160 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2200 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. Buiten deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in dergelijke installaties starten bij €700 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed apparaat ligt qua kosten tussen €1525 en €2200 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Eenum.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij toonaangevende installateurs. Zo kan je eenvoudig en kosteloos specialisten, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €85
Mechanische waterontharderC.a. €760
Waterontharder (elektrisch)V.a €990
Zout€25 per 50 kg
OnderhoudscontractRond de €100 op jaarbasis
MontagekostenRond de €200
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Eenum?
De hardheid van het kraanwater in Eenum komt uit op ong. 12.50 dH. De waarde in de provincie Groningen is grofweg 10.79 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere een beter presterende CV-ketel en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je vooral een waterontharder moet kopen voor het comfort. Denk aan een minder droge huid, betere smaak van water, zijdezachte kleding en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze korrels. In de extra cilinder wordt de hars worden schoongespoeld middels een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde machine is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Eenum.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvol water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, niet langer last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie