Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Leermens

Heb je last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, vies water of huidirritaties? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 12.50 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Leermens zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Op dit portaal lees je bruikbare info alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 12.50 dH in Leermens.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als apparaten die slecht werken en een hoge energierekening.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dit resulteert in een beter presterende CV-ketel, heerlijk zachte kleding en textiel slijt minder snel.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €325 per jaar.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid LeermensTechnische uitleg werkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9912
Gem. Gasverbruik M31790 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26300 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Bittere thee en koffie.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Leermens

Heb je last van slecht functionerende apparaten en kalkaanslag op kranen en tegels? Veel woningeigenaren nemen een innovatieve waterontharder. Deze installatie filtert kalk uit kraanwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag meer, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, een zachte huid en een verlaging van de energielasten. In de gemeente Loppersum werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Leermens heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Ontkalker informatie.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals boilers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Leermens?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Leermens. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Leermens ontvangt een waterhardheid van 12.50. Concreet: hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld structureel lagere energiekosten, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Niet vergeten: dit soort water is niet ongezond.

Hardheid water in Leermens

De waterhardheid van het leidingwater in Leermens bedraagt ongeveer 12.50 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-leermens-9912

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • Boshuis Combilux plus 100
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 30
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10
 • North Star 14UD
 • Hydrotense StandAlone 8L

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Clean) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Leermens reduceer je de dH waarde van 12.50 naar een fijne 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden twee types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een lage prijs, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €780.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1100.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Leermens.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan experts voor advies.

Hoeveel kost zo’n machine?

De totale kosten van een waterontharder variëren nogal. Dit begint vanaf €50 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1900 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterontkalkers starten vanaf €850, excl. installatie. Een slimme installatie ligt qua kosten tussen €1100 en €2200 inclusief plaatsing. In onderstaande schema bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Leermens.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en check de huidige prijzen bij toonaangevende installateurs. Zo kan men eenvoudig en zonder kosten merken, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €90
Mechanische waterontharderC.a. €800
Elektrische waterontharderC.a. €1120
Zout€27,50 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €115 per beurt
InstallatiekostenC.a. €150
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Leermens?
De hardheid van het leidingwater in Leermens is plus minus 12.50 dH. De tabelwaarde in de provincie Groningen is gemiddeld 10.79 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor gunstig energieverbruik en textiel slijt minder snel.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere prettige douchebeurt, betere smaak van water, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen a.d.h.v. pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde machine wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Leermens.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, betere smaak van water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie