Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Garrelsweer

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of koffie of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 12.50 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Garrelsweer zorgt voor kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier check je praktische info aangaande waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 12.50 dH in Garrelsweer.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld kalkaanslag en matig presterende cv installaties.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: een besparing op de energierekening, een zachte huid na bad of douche en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €290 per jaar.

Direct naar: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid GarrelsweerTechnische detailsInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9918
Gem. Gasverbruik M31790 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26300 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Garrelsweer

Wil je definitief afrekenen met verstopte leidingen of water met een vreemde smaak? Een groeiend aantal Hollanders en Belgen plaatsen een professionele waterontharder. Zo’n installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, lekkere watersmaak en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente Loppersum zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Garrelsweer wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste ontkalker.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenApparatuur zoals heetwaterkranen worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Garrelsweer?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Garrelsweer. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot een besparing op gas- en stroomverbruik en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Garrelsweer heeft een waterhardheid van 12.50. Dit houdt in hard water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld verlaging van de maandlasten voor energie, minder last van een droge huid en textiel slijt minder snel.
 • Belangrijk: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Garrelsweer

De waterhardheid van het water in Garrelsweer bedraagt ongeveer 12.50 dH. Men zegt dan ook wel dat het water hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-garrelsweer-9918

Vraag prijzen op in de regio

Interessante installaties

 • Boshuis Duolux plus 150
 • Apic Zetes junior
 • Boshuis iQualQ Combi 400
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met klein zoutvat
 • Lubron Easysoft 750 Classic

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als Honeywell) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Garrelsweer minimaliseer je de dH waarde van 12.50 naar een Dh onder de 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerende prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Dit systeem is beschikbaar vanaf €850.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en inzicht in statistieken. Nadelen: een hogere prijs, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1150.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een een machine met een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Garrelsweer.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Kom in contact met professionals voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €85 voor magnetische ontharders tot zo’n €1950 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van ontharders beginnen bij €830 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1375 en €2150 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Garrelsweer.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Open onze online offerteservice en check de huidige prijzen bij regionale installateurs. Zo kan men moeiteloos snel installatiebedrijven, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €145
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €860
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €960
Reinigingszout€50 voor 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €150 (jaarbasis)
MontagekostenRond de €230
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Garrelsweer?
De waterhardheid in Garrelsweer is grofweg 12.50 dH. De waarde in de provincie Groningen is gemiddeld 10.79 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Bijv. een zachte huid, fris kraanwater, kleding die langer mooi blijft en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen a.d.h.v. zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde machine is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Garrelsweer.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een betere smaak van het water, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag in de badkamer, kleding dat langer meegaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie