Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zijldijk

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of huidirritaties? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 12.50 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in Zijldijk leidt tot kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal tref je nuttige info info met betrekking tot waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 12.50 dH in Zijldijk.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als onnodig veel zeepverbruik en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: kalkvrije leidingen, betere smaak van water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €310 op jaarbasis.

Lees verder over: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid ZijldijkTechnische uitleg werkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9987
Gem. Gasverbruik M31790 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26300 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Geïrriteerde huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Zijldijk

Heb je in huis last van slecht functionerende apparaten en strepen op je ruiten? Meer en meer huizenbezitters kiezen een professionele waterontharder. Deze installatie onttrekt kalk uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en maandelijks besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Loppersum werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Zijldijk hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Aanbieding waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals wasmachines zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Zijldijk?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Zijldijk. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot betere smaak van water en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Zijldijk kent een waterhardheid van 12.50. Dit staat voor hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere kalkvrije leidingen, zachter wasgoed en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Zijldijk

De waterhardheid van het drinkwater in Zijldijk bedraagt ongeveer 12.50 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-zijldijk-9987

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • Delta Duplex unit
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 25
 • Euro Combi compact 20
 • Apic Heracles
 • Hattem BLU B65

Hoe werkt de waterverzachter?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Care) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Zijldijk verlaag je de dH waarde van 12.50 naar een zachte 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik wordt bepaald door de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een laag tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €850.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de montagekosten, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1225.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €420,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een twee cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Zijldijk.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met specialisten voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De investering van een ontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €100 voor magnetische ontharders tot meer dan €2225 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in ontharders zijn zo’n €670 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goede installatie varieert tussen ongeveer €1550 en €2250 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Zijldijk.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Maak nu gebruik van onze vergelijker en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Zo kan je makkelijk en zonder kosten specialisten, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €100
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €750
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1140
Regeneratiezout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudstarievenBegint bij €90 p/jaar
MontageBegint bij €175
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Zijldijk?
De hardheid in Zijldijk ligt op 12.50 dH. De waarde in de provincie Groningen is gemiddeld 10.79 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: lagere stookkosten en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan geen droge huid na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit is mogelijk doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd middels een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een goede reiniging is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Zijldijk.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: lager energieverbruik, meer smaak aan koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, mooie schone glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie