Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oosterwijtwerd

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, koffie of thee dat bitter smaakt of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 12.50 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Oosterwijtwerd resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl check je belangrijke informatie over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

  • Een waterhardheid van 12.50 dH in Oosterwijtwerd.
  • Dit kan leiden tot problemen als een droge huid en slecht functionerende HR-ketel.
  • Zo’n waterontharder verzacht het water.
  • Positieve gevolgen zijn: een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee en geen glascorrosie of witte aanslag.
  • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €280 per jaar.

Snel naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid OosterwijtwerdWerkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9911
Gem. Gasverbruik M31790 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26300 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Het effect van zacht water

  • Zachter wasgoed.
  • Lager stroom- en gasverbruik.
  • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
  • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

  • Verstopte leidingen.
  • Hoog shampoo/zeepverbruik.
  • Witte aanslag op het glaswerk.
  • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Oosterwijtwerd

Ben jij ook klaar met rendementsverlies van verwarming en hoog shampoo/zeepverbruik? Een aanzienlijk aantal Nederlanders nemen een slimme waterontharder. Dit systeem filtert kalk uit kraanwater. Het is geschikt voor elke woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en een lager stroom- en gasverbruik. In de omgeving van de gemeente Loppersum vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Oosterwijtwerd was nog nooit zo eenvoudig.

  1. Start met het invullen van je adresgegevens.
  2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
  3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
  4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
  5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Ontharder informatie.

PositiefUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals heetwaterkranen worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Oosterwijtwerd?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Oosterwijtwerd. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je hebt minder wasmiddelen nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

  • Oosterwijtwerd heeft een waterhardheid van 12.50. Concreet: hard water.
  • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
  • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
  • Onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, fris kraanwater en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
  • Niet vergeten: deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Oosterwijtwerd

De waterhardheid van het leidingwater in Oosterwijtwerd bedraagt ongeveer 12.50 dH. Dit wil zeggen dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-oosterwijtwerd-9911

Vraag prijzen op in de regio

Vaak gekozen modellen

  • Bayard Tenera 28
  • Detandt-Simon Primo 12
  • Erie Maxima Eco15
  • Remon Waterontharders Tisa
  • Watertotaal Euro Twin 20

Zo werkt een waterverzachter

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Galaxy) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Oosterwijtwerd voer je de dH waarde terug van 12.50 naar een Dh onder de 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

  1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
  2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
  3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
  4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
  5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijk tarief, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €800.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de installatiekosten, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1300.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

  • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
  • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
  • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
  • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Oosterwijtwerd.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met vakmannen voor montage.

Wat is prijs van zo’n machine?

De totale kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €150 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1475 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter. In aanvulling op deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van waterontkalkers lopen op vanaf €780 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1425 en €2175 incl. installatie. In de onderstaande tabel vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Oosterwijtwerd.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos supersnel installatiebedrijven, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €60
Mechanische waterontharderC.a. €830
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1150
Zouttabletten€40 voor 75 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €140 per beurt
MontagekostenCirca €175
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Oosterwijtwerd?
De hardheid in Oosterwijtwerd ligt rond de 12.50 dH. De tabelwaarde in de provincie Groningen ligt rond de 10.79 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Denk hierbij aan een fijne douchebeurt, smaakvoller water, een glanzende vaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit gebeurt doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium bouwstenen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het filter schoongespoeld via een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Oosterwijtwerd.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: gunstig energieverbruik, een lekkere watersmaak, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag in de badkamer, een super zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie